Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

SPORTSKI KOMPLEKS

Bulić: Za uređenje Barica na raspolaganju je 74 tisuće eura

Autor: Nikolina Lucić

30.08.2024. 16:31
Bulić: Za uređenje Barica na raspolaganju je 74 tisuće eura

Foto: Marko Ledenko



Dječja igrališta i uređena komunalna i sportska infrastruktura gdje djeca i roditelji sigurno mogu provoditi slobodno vrijeme vježbajući i igrajući se imperativ su brojnim lokalnim zajednicama, kako zbog sigurnosti građana, tako i promicanja zdravih životnih navika.




Dodatnu će sportsku infrastrukturu dobiti Benkovčani željni boravka na otvorenom.


Grad nositelj projekta


Nositelj projekta Grad Benkovac će provedbom svih planiranih projektnih aktivnosti u sklopu projekta »Izgradnja sportskog kompleksa Barice« osigurati veću sigurnost i opremljenost sportskih sadržaja unutar sportskog kompleksa Barice.


U postojećem kompleksu se trenutno nalazi malonogometno igralište, košarkaško igralište, dva igrališta za odbojku na pijesku, boćalište te multifunkcionalno vježbalište.




– Stara je to ideja koju već neko vrijeme želimo realizirati, a sredstva smo dobili posredstvom LAG-a »Laura« i sada napokon možemo krenuti u njegovu realizaciju, poručio je gradonačelnik Tomislav Bulić.


Prvi dio zahtjeva za potporu nositelja projekta (Grad Benkovac), u čije ime i za čiji račun je lokalna akcijska grupa »Laura« podnijela prvi dio zahtjeva za potporu za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG -ova unutar podmjere »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, pozitivno je ocijenjen i uskoro kreće s realizacijom.




– Napokon smo iznašli rješenje da dodatnim sadržajima oplemenimo prostor kojemu brojni naši sugrađani gravitiraju i to u dijelu grada sa zgradama u kojima žive brojne obitelji s djecom.


Iako su svi rokovi projekta još uvijek nepoznati, jer tek nam je odobreno financiranje, nadamo se da ćemo papirologiju i birokratski dio projekta riješiti u zadanim rokovima i čim prije se uhvatiti zadataka na terenu, poručio je Bulić.


Zdravlje i rekreacija


Temeljem kriterija odabira, odabrani LAG je dodijelio 25 bodova te agencija za plaćanja potvrđuje dodijeljeni iznos bodova. Agencija za plaćanja utvrdila je intenzitet potpore u visini od sto posto za ulaganje. Procijenjeni iznos potpore je 73.544,73 eura.


S obzirom na tendenciju pomaka prema zdravijem i aktivnijem načinu života, Grad Benkovac želi osigurati sve preduvjete, odnosno sportsku infrastrukturu potrebnu za isto. Projektom se sportski kompleks Barice želi dovesti do pune funkcionalnosti svih igrališta.


Budući da su igrališta i vježbalište okruženi prometnicom i parkingom, potrebno je osigurati sigurnost i zaštićenost svih koji se na lokaciji bave sportskim aktivnostima.


– Ubrzo krećemo u raspisivanje Javnog natječaja i potragu za izvođačem radova, a za projekt nam je na raspolaganju 74 tisuće eura, koje ćemo utrošiti u oplemenjivanje postojećeg kompleksa i proširenje njegovih funkcija, najavio je gradonačelnik Bulić.


Planirana je izgradnja mulftifunkcionalnog vježbališta s antistres podlogom, popločenje staza koje povezuju igrališta, postavljanje ograde prema prometnicama, postavljanje klupe za odmor i slavina za piće, te opremanje postojećih sportskih igrališta, budući da trenutno nisu u zadovoljavajućem stanju.


– Vrlo nam je bitno djeci i rekreativcima osigurati adekvatnu infrastrukturu za sport i rekreaciju. Do kraja godine nadamo se prvim konkretnim pomacima u ovom projektu, istaknuo je Bulić.


Rezultat provođenja projekta bit će funkcionalnost i potpuna opremljenost sportskih terena koji se nalaze u kompleksu.