Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Voditeljica Odjela oftalmologije

Osumnjičena liječnica nakon ispitivanja puštena na slobodu

Autor: Goran Šimunov

29.08.2024. 15:29
Osumnjičena liječnica nakon ispitivanja puštena na slobodu

Foto: Luka Jeličić/Arhiva ZL



Voditeljica Odjela oftalmologije Opće bolnice Zadar dr. Suzana Konjevoda saslušana je danas u Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO) u Zadru, potvrdila nam je glasnogovornica zadarskog ŽDO-a Marijana Stipić.




– Potvrđujemo činjenicu da je u ovom državnom odvjetništvu u srijedu ispitana osumnjičenica zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, nakon čega je uz rješenje ovog državnog odvjetništva kojim joj je naložena mjera opreza, zabrana obavljanja poslovne aktivnosti, voditeljice Odjela u Općoj bolnici Zadar, puštena na slobodu, navode u ŽDO-u.


S obzirom da nam iz ŽDO-a nisu odgovorili na upit o saslušanju drugog osumnjičenog, njezina kolege s istog bolničkog odjela dr. Samira Čanovića, može se zaključiti kako njega tek trebaju saslušati.


Podsjetimo, PU zadarske podnijela je kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv dvoje hrvatskih državljana, dvoje oftalmologa nakon što je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja na počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i to zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.