Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

brežice

Libreto zablistao na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Sloveniji

Autor: Portal ZL

28.08.2024. 09:18
Libreto zablistao na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Sloveniji

Foto: Glazbeni studio Libreto



Ovo je ljeto za Glazbeni studio LIBRETO bilo jako uzbudljivo, radno, dinamično i uspješno. Naime, LIBRETO je imao svoje predstavnike na pjevačkim festivalima u Benkovcu, Korenici, Skradinu, Viru, Posedarju i Stankovcima, a koji su ukupno osvojili preko 15 nagrada (dodjeljivane su 3 nagrade žirija, 3 nagrade publike, Nagrada za najbolji scenski nastup i Nagrada za najboljeg debitanta).


Na tim su natjecanjima sudjelovali u natjecateljskom, kao i u revijalnom dijelu programa, i  to sljedeći pjevači solisti (osnovnoškolci i srednjoškolci): Sofia Lovrić, Vita Zorica, Nika Marinović, Sara Dundović, Greta Veleslavić, Nina Vujević, Matea Mandić i Hana Grubić.


U srpnju su Dječji zbor LIBRETIĆI, zajedno s Libreto TEENSIMA (teen zbor) nastupili na festivalu Mali Split na čuvenim Prokurativama, a tamo su za autorsku skladbu “Sve je šareno” (Begović/Begović/Ćuto) dobili Nagradu za najbolje ispisane stihove, kao i kipić sv. Duje.


Nakon svih tih festivala i ostalih nastupa uslijedio je za Glazbeni studio LIBRETO jedan od najvećih i najznačajnijih – onaj u Brežicama, na kojemu su zapjevali ponajbolji mali i mladi izvođači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Estonije, Malte itd.


Od preko 140 prijavljene djece u 2 polufinalne večeri je nastupilo njih oko 50, dok je u samo finale dospjelo 27 natjecatelja, u 3 dobne skupine.


Sjajne pjevačice iz GS Libreto, Nina Vujević (13 god., Srednja skupina) i Katarina Mikulec (16 god., Starija skupina) su došle do samoga finala te su dobile priliku “odmjeriti snage” sa svojim vršnjacima koji su odreda imali odlične nastupe na kojima se zaista pazilo na svaki detalj i aspekt izvedbe, u svakom mogućem smislu.


Naposljetku, suci su Nini Vujević dodijelili 1. mjesto u Srednjoj dobnoj skupini te Grand prix, odnosno ukupnu pobjedu (u sve tri skupine), a Katarini Mikulec je osvojila 2. mjesto žirija u svojoj skupini.


I Nini i Katarini uručene su i posebne pozivnice za predstavljanje svoje zemlje na Malti, na internacionalnom natjecanju Golden voice Malta u travnju 2025. god., a pozivnicu im je uručila gospođa Evelina Bately, jedna od članica Stručnoga žirija u Brežicama.


– Prezadovoljni smo krajnjim ishodom ovog festivala, nikada do sada nismo imali tako tešku i zahtjevnu, ali zapravo zdravu konkurenciju, djeca su se međusobno družila i izmjenjivala vlastita iskustva, baš kao i mi odrasli.


Naše su cure, Nina i Katarina, odradile zbilja lavovski posao, bile su hrabre, srčane i dale su svoj maksimum u tih samo 3 – 4 minute pjesme, a za što se priprema jako dugo, planski, disciplinirano i studiozno.


Festival je stvarno na visokom nivou, organizacijski i produkcijski, svi su prema nama bili jako dragi i profesionalni, a izbor natjecatelja, posebno finalista, bio je stvarno izuzetno kvalitetan, stoga ove nagrade zbilja nose jednu posebnu “težinu” i osjećamo se stvarno privilegirano, sretno i zadovoljno.


Drago nam je i čast nam je što smo svoj LIBRETO, kao i naš grad Zadar te Zadarsku županiju predstavili u najboljem mogućem svjetlu, a za to su zaista ponajviše zaslužne one same – Nina i Katarina, uz svoje divne roditelje s kojima već godinama njegujemo odličnu komunikaciju i suradnju.


Ovo je tek početak, njih u budućnosti, sigurni smo, očekuju velike stvari i poduhvati. Dobro zapamtite njihova imena, na koncu su zaključili njihovi mentori, Ivana Begović i Dinko Habuš.


Trenutno su u tijeku i upisi za novu šk. god., stoga se možete javiti za sve željene informacije putem mail adrese [email protected], na kontakt tel. 091/9347160, kao i putem Instagrama (libreto_official) ili Facebooka (Glazbeni studio LIBRETO, Javna grupa).


Programi koje LIBRETO nudi jesu Dječji zbor LIBRETIĆI, Libreto TEENS (teen zbor), te PJEVAČ/ICA SOLIST/ICA.