Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

izložba u kukljici

Neponovljivi otočni trenuci ovjekovječeni na fotografiji

Autor: Vesna Benić

27.08.2024. 18:06
Neponovljivi otočni trenuci ovjekovječeni na fotografiji

Foto: Vesna Benić



U Turističko-informativnom centru Kukljice u nedjelju 25. kolovoza otvorena je 18. izložba Otočni fotografi Zadarske županije u organizaciji Foto kluba Kornat Kukljica.




Za izložbu u Kukljici svoje fotografske radove priredili su Anđelka Korčulanić, Boris Lonić, Hrvoje Mavra, Suzana Meštrić, Čedo Kaica, Jadranka Čikić, Budimir Jaša, Tihomir Meštrić, Tomislav Vojvodić, Vladimir Bačić, Barbara Kurtin, Zdravko Blagdan, Tihomir Gržinčić, Ante Jaša­, Silvio Panović, Vladimir Šimunić, Andrina Luić, Marko Longin, Branislav Mađerić i Branko Kuštera.


Nazočili i turisti


U proslovu o ovogodišnjoj 18. izložbi, izbornik radova majstor fotografije i publicist Ante Jaša kaže da su se autori istaknuli raznolikošću motiva iskazujući autorsku kreativnost u raznim fotografskim tehnikama.


Izloženi radovi predstavljaju životno okružje ljudi na otoku i njihov radni ambijent brodova, mreža, mora i podmorja.





– Cjelokupni prikaz fotografskih radova ovogodišnje 18. izložbe Otočni fotografi Zadarske županije projekcijom je prikazan u Gradskoj knjižnici Zadar.




U Kukljici su izloženi radovi autora koji mogu biti nazočni na otvorenju izložbe i tijekom trajanja izložbe, te posjetiteljima ispričati o nastanku i procesu izrade svojih fotografskih uradaka, kazao je Ante Jaša.


Na izložbi su nazočili uz domaće posjetitelje i turisti iz Slovenije, Nizozemske, Francuske, Italije te pijanistica svjetskog ugleda Biljana Urban. Ova izložba bila je i svojevrsna kreativno-pokazna i edukativna radionica pa su prisutni fotografi Boris Lonić i Tihomir Gržinčić s posjetiteljima mogli razgovarati o svojim fotografskim aktivnostima.


Raznolikost motiva



Obitelji Požgaj iz Slovenije Tihomir Gržinčić, strastveni zaljubljenik u podmorje, otkrio je posebne trenutke nastajanja njegovih fotografija. Na ovoj izložbi predstavio se fotografijom »Podlanice i školjka«.


– Pozitivno je od Turističke zajednice Kukljica da se putem izložbe promovira otočna tematika i život na otoku kroz objektiv otočnih fotografa, kazao je fotograf Tihomir Gržinčić te istaknuo kako je na fotografiji uhvaćen trenutak prolaska podlanice uz školjku, a treba imati sreće da se takvi trenuci uhvate.


Svaki autor na 18. izložbi Otočni fotografi Zadarske županije prikazao je svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva, brodova, razigranost mora, ljudi, arhitektura, detalji i otočni ambijent kamena i raslinja.


Posjetitelji će moći razgledati izložbu do 15. rujna tijekom radnog vremena Informativnog ureda Turističke zajednice Općine Kukljica i vidjeti slike s prizorima prirodnih ljepota Zadarske županije.