Subota, 31. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

UGINUO PSIĆ HEKTOR

Tužna vijest iz Zadarskog azila: 'Prekratko si bio s nama, ali nećeš biti zaboravljen. Voljele smo te...'

Autor: Portal ZL

27.08.2024. 09:40
Tužna vijest iz Zadarskog azila: 'Prekratko si bio s nama, ali nećeš biti zaboravljen. Voljele smo te...'

Foto: LUKA JELIČIĆ



Zadarski azil se na društvenim mrežama oprostio od psića Hektora, koji je uginuo prije nekoliko dana. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:




– Još jedna crno/bijela slika na našoj stranici. Otišao je i naš Hektor. Prekratko si bio sa nama ali nećeš biti zaboravljen, nikad. Hektorova životna priča je priča puna tuge, jada, neprestalnih udaraca i vječnog lanca oko vrata. Hektor za ovih svojih pet godina života zapravo nikad nije ni živio. Otišao je sa ovog svijeta a kao da nikad nije ni postojao. Možda ovih mjesec dana kod nas je njemu bio neki novi lijepi život jer za bolje nikad nije saznao, pa se tako njemu azil činio kao oaza sreće. I ljubavi.


Jer voljele smo te. U ovom poslu ti srce naraste ko kuća, za svakog koji ti dođe na skrb i u pet minuta postane netko tvoj za koga si samo ti odgovoran i moraš učiniti baš sve u tvojoj moći da mu život da u budućnosti nešto bolje nego li je imao u prošlosti. Pet godina konstantnih batina i udaraca po glavi i napuknuta lubanja odnile su danas Hektora. Od jučer napadaj za napadajom, grčenje i nemogućnost da se više uopće ustane i ‘odkoči’ bio je tu ali kao da više nije. Napadaji su došli iznenada ali sad mislim da je bilo pitanje vremena, jer kako bi netko uopće mogao ostati “normalan” kad vas tuču po glavi godinama.


Za Hektorov život i zlostavljanje nažalost nitko još nije odgovarao. Ne znam ni hoće li. Hektor ostaje u sjećanju kao simbol nebrojenih pasa koji i dalje žive kao što je živio on. Nevidljivi mučenici ove zemlje. Nadam se da je ovaj azil i naša ljubav, i ljubav tvoje frendice Ive koja te naučila kako se igrati, čvakati njene uške, pravilno hodati i potrčati, jer ni to nisi mogao, bila dovoljna da odeš sa ovog svijeta donekle sretan. Znam da si gore sad već sretan pa je malkicu lakše ovo sve podnijeti. Vidimo se prijatelju jednog dana, sad vas je sve više gore .. (P.s. Uvijek zahvalne tvome kumu Danijelu), napisali su iz Zadarskog azila u opisu fotografije.


FOTO: ZADARSKI AZIL