Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

vodeća developerska konferencija

Ovo nije još jedna konferencija: Infobip Shift i ove godine priprema jedinstveno iskustvo za posjetitelje

Autor: Sponzorirani sadržaj

29.08.2024. 08:00
Ovo nije još jedna konferencija: Infobip Shift i ove godine priprema jedinstveno iskustvo za posjetitelje

Infobip Shift, vodeća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, održat će se od 15. do 17. rujna u zadarskom Višnjiku. Shift se tijekom godina istaknuo na tehnološkoj sceni zahvaljujući predavačima iz vrha softverske industrije, bogatom programu i visokoj razini produkcije, kao i tisućama posjetitelja iz cijelog svijeta.


Ono što Shift izdvaja od sličnih događaja nisu samo predavanja i radionice istaknutih stručnjaka, već i zanimljiv popratni program. Organizatori ističu kako će posjetitelji Shifta moći uživati u različitim aktivnostima koje će njihov boravak na Višnjiku učiniti još zanimljivijim. “Od samih početaka Shift je zamišljen kao drugačija konferencija, događaj na kojem se može unaprijediti karijera i znanje, ali i dobro zabaviti. Vjerujemo, a povratne informacije publike prethodnih izdanja to potvrđuju, da na taj način stvaramo jedno odlično iskustvo koje posjetitelji pamte”, objašnjava Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima u Infobipu.


Shift će ove godine prvi puta obuhvatiti tri dana, a cijeli program počinje već u nedjelju 15. rujna s nekoliko neformalnih događaja na različitim lokacijama u Zadru. Iduća dva dana rezervirana su za predavanja, radionice i panel rasprave u ŠC Višnjik dok će večeri obilježiti Shiftovi već legendarni partyji.



Daljinsko upravljanje autom, utrke dronova, startup natjecanje


Sve ljubitelje tehnologije i automobila na Shiftu očekuje prava poslastica. Na konferenciji će se moći iskušati auto kompanije Elmo, pionira u upravljanju vozilima na daljinu. Zahvaljujući Elmovoj tehnologiji te podršci Nokie i Hrvatskog Telekoma, vozači će sjesti za upravljačku konzolu na Višnjiku i u stvarnom vremenu voziti auto finskim ulicama – skoro 2000 kilometara sjeverno. Predah između predavanja posjetitelji će moći iskoristiti i za gledanje jedinstvene zračne utrke dronova koju će hrvatski startup Orqa organizirati unutar dvorane. Vanjski prostori, odnosno Gardeni, namijenjeni su za uživanje u zadarskom suncu te osvježenje uz hranu i piće koji su besplatni za sve posjetitelje. U Gardenima posjetitelje očekuju i arkadne igre, DJ program, ali i mogućnost besplatnog brijanja na otvorenom u rukama stručnog brice. Izdvojeni program održat će se na pozornici Infobipovog Startup Tribea. Uz štandove najzanimljivijih domaćih i međunarodnih startupa, u programu su paneli i predavanja važni svima koji imaju startup ili o tome razmišljaju. Pitching natjecanje postavit će startupe pod svjetlo reflektora gdje će predstaviti svoj proizvod stručnom žiriju, ali i nizu investitora iz cijelog svijeta koji će pomoći savjetom, a možda i ulaganjem.


Popust na ulaznice za naše čitatelje


Ukoliko se želite pridružiti Infobip Shift konferenciji i povezati se s globalnom developerskom zajednicom, možete iskoristiti poseban popust za naše čitatelje. Pri kupovini ulaznica iskoristite kod ZADAR20 i preuzmite svoju ulaznicu po 20% nižoj cijeni. Količina ulaznica je ograničena.


Spotify, Amazon i Google dolaze u Zadar


Tijekom godina Shift se svojom kvalitetom programa nametnuo tehnološkoj zajednici, a i ove će godine na pozornice u ŠC Višnjik stupiti najveći stručnjaci IT industrije. Spotify, Google, AWS, Microsoft i Nokia samo su neke od velikih kompanija čiji predstavnici dolaze na Shift podijeliti svoje znanje. Na tom popisu su i kompanije poput Atlassiana, GitHuba, Chronospherea i drugih koje su možda manje poznate široj javnosti, ali zato su developeri za njih svakako čuli. Velike kompanije imat će i svoje izlagačke prostore u EXPO dvorani gdje će predstaviti projekte na kojima rade, što je izvrsna prilika svim posjetiteljima za širenje mreže kontakata i novi iskorak u karijeri.
Program će upotpuniti i radionice pod vodstvom iskusnih programera, ali i drugih stručnjaka na kojima će polaznici iz prve ruke moći naučiti neka nova softverska, tehnološka i poslovna rješenja.
Više informacija o konferenciji možete pronaći na službenoj stranici događaja.