Hrvatska je vrlo loše počimala prva dva seta te su domaćini vrlo brzo stizali do nedostižne prednosti. U prvom setu bilo je i više od 10 poena prednosti za Estoniju te je set završio sa 25-16. U drugom setu Estonija je povela sa 5-0 i Hrvatska se više nije uspjela niti u jednom trenutku približiti na manje od četiri poena zaostatka. Tek je treći set bio nešto izjednačeniji, Hrvatska je držala rezultatski priključak do 18-18, ali onda je Estonija osvojila četiri poena zaredom i stekla odlučujuću prednost.


Marko Sedlaček i Petar Visić su sa po 10 poena bili najefikasniji kod Hrvatske, dok su Mart Tammearu sa 17 i Renee Teppan sa 15 poena predvodili Estoniju.




Ovim porazom Hrvatska je svoje izglede za plasman na EP koji će se održati u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumunjskoj svela na minimum. Prije tri dana je izgubila u Osijeku od Izralea sa 2-3 pa je sada zadnja u skupini s jednim bodom, dok je na vrhu Estonija sa šest bodova, a Izrael je drugi s dva.


Plasman na EP izborit će pobjednici svih sedam skupina te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija, a Hrvatska će svoja preostala dva dvoboja odigrati u kolovozu sljedeće godine.