ponedjeljak, 26. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

PRIJAVE U TIJEKU

Plesna udruga Gesta i ove godine provodi projekt "Mali koreograf"

Autor: Portal ZL

24.08.2024. 16:15
Plesna udruga Gesta i ove godine provodi projekt


Plesna udruga Gesta organizator je projekta pod nazivom „Mali koreograf“ koji je po prvi put održan 2019 godine. Prva pobjednica je Lana Svetić iz Zadra koja je dobila nagradno i edukacijsko putovanje u Zagreb, na plesnu radionicu pod vodstvom plesne pedagoginje i koreografkinje Tihane Strmečki.


Mali koreograf je koncept zamišljen kao natjecateljski susret djece od 6 do 14 godina koji se samostalno prijavljuju sa svojim plesnim materijalima. Dakle, potrebno je samostalno osmisliti koreografiju, izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled kostima. Naravno, za sudjelovavnje nije nužno imati plesno predznanja ili pohađati satove plesa.


U prvom izdanju poziv za sudjelovanje išao je isključivo na lokalnom nivou, prema djeci iz Zadra, dok su drugim izdanjem poziv poslali putem mreža Facebooka, Instagrama i plesnih platformi i šire.





Stručno povjerenstvo će izabrane koreografije ocjenjivati po sljedećim kriterijima: plesni nastup (koreografija, izvedba, tehnika), maštovitost i kreativnost koreografije, izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača), scenski izgled (kostimografija) i ukupan dojam.


– Cilj organizacije je prvenstveno motivacija djece. Kroz ples, maštu i kreativnost želimo ih potaknuti na samostalno stvaranje plesnih sekvenci i slaganje koreografija koji će ih možda dodatno motivirati na bavljenje plesnom i izvedbenom umjetnošću, ali možda i motivirati za budući poziv.


Sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece ćemo stvoriti jednu vrstu odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca. Svakako cilj nam je i upoznavanje i druženje djece iz različitih sredina, ali i širenje njihovih plesnih vidika promatranjem radova ostalih sudionika.


Jako smo sretni što je projekt „Mali koreograf“ zakoračio i van Zadra dolaskom mladih zaljubljenika u ples i pokret iz drugih gradova. Sigurno će svaka sezona dodatno motivirati djecu, koja prate plesne platforme i ples općenito, poručili su iz Plesne udruge Gesta.


Potrebno je poslati video koreografije na WhatsApp broj 091 510 2856 do 15.09.


Napisati ime i prezime koreografa


Datum i god rođenja koreografa


Kontakt broj roditelja


Grad/županija koreografa


Koreografija max 3 min.


Nakon finala i proglašenja slijedi drugi dio projekta, a to je slanje ovogodišnjeg Malog koreografa na plesnu edukaciju… Pobjednik putuje u Zagreb kod koreografkinje, plesne pedagoginje i redateljice Tihane Strmečki.


– Pozivom na sudjelovanje u jedinstvenom natjecanju koje će probuditi vašu kreativnost i strast prema plesu – Mali koreograf! Ovo je prilika za sve mlade plesače da pokažu svoje talente, zamisle i izvedu vlastite koreografije te se natječu za titulu najboljeg mladog koreografa.


Ako volite ples i imate ideje koje želite podijeliti s drugima, ovo je pravo natjecanje za vas! Pokažite svoju originalnost, inovativnost i ljubav prema pokretu. Svaki pokret, svaki korak je vaša priča – ispričajte je kroz ples!


Najbolji od vas bit će nagrađeni nevjerojatnom prilikom – stručnom plesnom edukacijom koja će vam pomoći da usavršite svoje vještine i dodatno razvijete svoj talent. Ne propustite priliku da budete dio ovog inspirativnog putovanja i osjetite kako je to biti pravi koreograf!


Prijavite se, stvarajte i zabavite se! Tko zna, možda je upravo vaš plesni izraz onaj koji će osvojiti sve, poručili su iz Plesne udruge Gesta.