Nedjelja, 25. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

31-godišnjak

Pijan u Biogradu naglo krenuo, proklizao pa se "zakačio" s policajcima

Autor: K.E.

24.08.2024. 11:59
Pijan u Biogradu naglo krenuo, proklizao pa se

Foto: Luka Jeličić



Policijski službenici Policijske postaje Biograd su u četvrtak, 22. kolovoza u 22.10 sati u Biogradu u Hvarskoj ulici u prekršaju zatekli vozača koji je automobilom zadarskih registarskih oznaka naglo povećavao brzinu, odnosno kretao vozilom iz mjesta, postižući pri tom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora i proklizavanje kotača.




Nakon što su zaustavili automobil, policijski službenici su utvrdili da vozilom upravlja 31-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,06 g/kg. Policijski službenici priopćili su mu da je uhićen, nakon čega je vozač odbio postupati po daljnjim naredbama zbog čega su nad njim primjenjena sredstava prisile te je smješten u policijsko vozilo i doveden u prostorije policije.


Zbog počinjenih prometnih prekršaja, vozač je jučer uz optužni prijedlog doveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Policija upozorava da ovakva neprimjerena i nadasve opasna ponašanja sudionika u cestovnom prometu, posebno mladih vozača mogu dovesti do ugrožavanja svih sudionika u prometu, kao i izazivanja prometnih nesreća s teškim posljedicama, stoga apeliramo na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.