Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

PU ZADARSKA

Provaljivao u brodice u Zadru i Privlaci, šteta je velika!

Autor: Portal ZL

22.08.2024. 17:13
Provaljivao u brodice u Zadru i Privlaci, šteta je velika!

Foto: Luka Jeličić



Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela imovinskog karaktera. Sumnjiči ga se da je u vremenu od 04. do 06. kolovoza ove godine u Zadru na Obali kneza Branimira provalio u brod 45-godišnjaka odakle je otuđio raznu brodsku i ribarsku opremu, vrijednosti oko 4 tisuće eura.


Nadalje ga se sumnjiči da je u listopadu 2022. godine, u Privlaci u mjesnoj lučici provalio u tri brodice u vlasništvu hrvatskih državljanina, odakle je otuđio vanbrodski motor, nekoliko spremnika s gorivom, raznu brodsku opremu i dokumentaciju, plinski feral te razni alat, na koji način je vlasnicima pričinio ukupnu materijalnu štetu od oko 3 500 eura. Također ga se sumnjiči da je 05. kolovoza ove godine na predjelu Poluotoka u Zadru, zajedno s već prijavljenim 36-godišnjakom otuđio dva električna romobila.


Zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela Teška krađa i jedno kazneno djelo Krađa, protiv 48-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, te je jučer po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.