Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Zadarski profesor (50) optužen za više kaznenih djela spolnog zlostavljanja djece

Autor: Goran Šimunov

22.08.2024. 15:46
Zadarski profesor (50) optužen za više kaznenih djela spolnog zlostavljanja djece

Foto: LUKA JELIČIĆ



Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Šibeniku podiglo je nedavno optužnicu protiv 50-godišnjeg zadarskog profesora zbog osnovane sumnje da je počinio više teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece. Optužnica je podignuta pred zadarskim Županijskim sudom 24. srpnja ove godine te je dostavljena na odgovor okrivljeniku i branitelju okrivljenika, dakle još uvijek nije pravomoćna. Radi se o slučaju poznatog profesora glazbenog odgoja koji je radio u jednoj osnovnoj i jednoj srednjoj školi u Zadru, a vodio je i Katedralni zbor sv. Stošije.


Osumnjičeni profesor nalazi se u istražnom zatvoru već šest mjeseci. Uhićen je krajem veljače, nakon što su nad njim, kako navode mediji, bile provedene posebne mjere praćenja u sklopu kojih mu je nadzirana telefonska komunikacija. Pod mjere je stavljen na prijedlog ŽDO-a u Zadru, nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili neprimjerenu telefonsku komunikaciju profesora s njihovom kćeri. Dok je bio pod mjerama, profesor je mobitelom komunicirao s učenikom iz srednje škole tako što mu je uputio nekoliko inkriminirajućih poruka. Istražitelji su ga nakon toga priveli.


U podignutoj optužnici, koja je tajna zbog zaštite maloljetnih žrtava, predloženo je, navode mediji, produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika. Optužno vijeće Županijskog suda je po zaprimanju optužnice rješenjem od 26. srpnja ove godine produljilo istražni zatvor protiv osumnjičenog profesora za još dva mjeseca zbog opasnosti od ponavljana djela. Predmetni spis trenutačno se nalazi pred Visokim kaznenim sudom, budući da su na rješenja Optužnog vijeća Županijskog suda u Zadru o produljenju istražnog zatvor odvjetnici profesora uložili su žalbu.