Četvrtak, 22. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

građanin ogorčen događajem

Na turniru usred Zadra orili se ustaški poklici?!

Autor: K.E.

22.08.2024. 13:13
Na turniru usred Zadra orili se ustaški poklici?!

Foto: Ilustracija/Luka Jeličić



Ustaški poklici zasjenili su zadarski malonogometni turnir vrijednog karaktera. Kako na Twitteru tvrdi Zadranin, na kraju dana okupljeni su se zabavljali uz ustaške poklike.




– Na kraju dana na malonogometnom turniru “Antonio Jurjević” usred grada Zadra upravo dere ustaški dernek, naričući od benda zaduženog za zabavu prvo polu-sramežljivo pjesme od Thompsona da bi došlo do usijanja sa ustaškom “Evo zore, evo dana”.


Žalosno je da se na ovakvom, sad već poznatom i priznatom turniru, na spomen prerano preminulog sugrađanina, događa ovakav kulturocid. Je li ovo turistički Zadar, tzv. Monte Carlo Jadranske obale?


Da je ovo normalan grad i normalna država, policija bi prekinula koncert i rastjerala sudionike uz velike kazne, ali bojim se da od toga nema ništa, pogotovo dok nam politički vođe sa figom u džepu osuđuju ovakve izljeve niskih strasti.




Tužno je i da je ovakvog devijantnog ponašanja sve više, umjesto obrnuto. Da li se stvarno kulturološki raspadamo i ovi derneci su sve što je ostalo? Porazno za grad koji se nekada dičio svojom umjetnošću, kulturom i osobnošću, piše ljutiti Zadranin.