Naše zemlje razradile su dugoročne zajedničke planove, kako u gospodarskoj tako i u humanitarnoj sferi, rekao je Putin, a prenosi državna agencija TASS.


“Naši trgovinski odnosi se uspješno razvijaju”, rekao je također Putin, prenosi agencija Interfax. “Pažnja koju obje vlade posvećuju gospodarskim i trgovinskim odnosima pokazuje svoje rezultate”, dodao je.




Prije sastanka s Putinom, Li je razgovarao s ruskim premijerom Mihailom Mišustinom. Putin je rekao da su Mišustin i Li “potpisali niz bilateralnih sporazuma usmjerenih na poboljšanje naše suradnje” s glavnim fokusom na energetiku.


Mišustin je rekao da je Rusija već najveći opskrbljivač Kine naftom i dodao da “u bliskoj budućnosti ćemo također zauzeti prvo mjesto za prirodni plin”.


Putin je posljednji put posjetio Kinu u svibnju. Dvije zemlje dijele antagonizam prema Zapadu, a posljednjih su se godina zbližile i proglasile strateško partnerstvo.


Ipak, mnogi promatrači smatraju da gospodarska velesila Kina ima glavnu riječ u ovom savezu, ostavljajući Rusiji ulogu dobavljača sirovina i mlađeg partnera.