Ćorić je na korak do pobjede došao nakon što je u osmom gemu trećeg seta oduzeo servis suparniku, poveo 5-3 i servirao za plasman u četvrtfinale. Prvu meč-loptu Ćorić je imao kod 40-30, ali je u dugačkoj izmjeni promašio bekend. Došao je Borna do prednosti i druge meč-lopte, da bi u tom trenutku napravio dvostruku pogrešku, jedinu u dvoboju.


Hijikata je lakoćom držao servis za 5-5, da bi Ćorić imao loptu za 6-5, a onda napravio tri neiznuđene pogreške zaredom i još jednom izgubio servis. Australac je nastavio niz kad je servirao za pobjedu i sa nova četiri uzastopna poena je završio meč.




Bio je to njihov drugi dvoboj, a sreli su se na istom mjestu godinu dana nakon što je Ćorić svladao Hijikatu u meču 2. kola sa 6-2, 7-6 (5).


Kao što je Borna u prijašnjem kolu uzvratio branitelju naslova Sebastianu Baezu za prošlogodišnji poraz u polufinalu, tako je Hijikata uspio Ćoriću napraviti istu stvar i došao do “slatke osvete”.


Hijikata će u četvrtfinalu igrati protiv 33-godišnjeg Belgijca Davida Goffina (ATP – 90.) koji je pobijedio Francuza Arthura Rinderknecha (ATP – 56.) sa 6-3, 6-3.


Goffin je plasmanom u četvrtfinale izjednačio svoj najbolji rezultat na ovom turniru, gdje je do četvrtfinala stigao i 2012. te 2014., kad je uz tri pobjede u glavnom ždrijebu, još dvije ostvario u kvalifikacijama.