Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

stravičan čin

Domar gimnazije u BiH ubio ravnatelja, tajnicu i profesora

Autor: Hina

21.08.2024. 13:57
Domar gimnazije u BiH ubio ravnatelja, tajnicu i profesora

Foto: Zlatko Cekic/PIXSELL



Počinitelj trostrukog ubojstva koje se u srijedu dogodilo u školi u Sanskom Mostu na sjeverozapadu Bosne je domar škole, a njegove su žrtve zaposlenici s kojima je navodno od ranije bio u sukobu, izvijestili su lokalni mediji i policija.


Policija je potvrdila samo da su tri osobe ubijene u krugu gimnazije, no mediji navode kako je ubojica Memhed Vukalić dok su njegove žrtve ravnatelj gimnazije Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Nidžan i tajnica škole Nisveta Kljunić.


“Mi možemo potvrditi samo da je ubojica bio zaposlenik škole kao i žrtve”, kazao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Adnan Beganović.




Nakon što je iz automatske puške ubio svoje kolege iz škole, počinitelj je pokušao samoubojstvo a policija ga je zatekla u teškom stanju pa je prevezen u bolnicu u Banjoj Luci.


U trenutku kada je nešto iza 10 sati počinjeno trostruko ubojstvo u školi su bili u tijeku i popravni ispiti, no nema potvrde je li i koliko učenika bilo u zgradi.


Očevici su za portal banjolučkih “Nezavisnih novina” rekli kako je ubojica ciljano tražio ravnatelja te profesoricu i tajnicu. Pretpostavljaju kako su motiv ovoga zločina bili raniji sukobi u školskom kolektivu.


Troje ubijenih navodno su bili članovi povjerenstva koje je ubojici ranije izreklo stegovnu mjeru suspenzije zbog povrede radnih dužnosti.


Sve policijske snage u Sanskom Mostu osiguravaju poprište zločina, a u tijeku je istraga čiji je cilj utvrditi sve okolnosti.