Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Mlađejuniorska reprezentacija

Tri gola Babare za potvrdu prolaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Autor: Alen Plahinek

20.08.2024. 16:43
Tri gola Babare za potvrdu prolaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Foto: Sasa Pahic Szabo / kolektiff



Svakog jutra Hrvatice i Hrvati željni sportskih rezultata bude se i čitaju, većinom, teniske rezultate sa zapadne hemisfere jer se igraju u kasnonoćnim satima. Na drugom kraju Zemlje, na istočnoj hemisferi u ranojutarnjim satima, za Hrvatsku, ženska rukometna mlađejuniorska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu nastavlja oduševljavati. Kao pobjednice skupine, izabranice Vedrana Krkača, plasirale su se među osam najboljih reprezentacija svijeta. Iako im je za taj podvig trebao samo bod protiv Švedske, Hrvatice su s slavile s pet razlike (24:19). Svoj obol, kao i obično, dala je Biograjka Veronika Babara koja je neprikosnoveni pivot u početnoj formaciji Hrvatske. Babara je susret završila s tri pogotka iz pet pokušaja, a važno je reći kako je i izborila dva od četiri sedmerca Hrvatske, dok je u obrambenom dijelu udijelila dva bloka, ali i dobila dva isključenja.


Od samog početka pa do posljednjeg sučevog zvižduka u Chuzhou je to bila jednosmjerna ulica. Šveđanke tijekom cijelog susreta nisu nijednom povele, a najbliže su bile pri rezultatu 5:5 u 14. minuti. Na poluvremenu je bilo dva razlike za Hrvatsku (12:10), a onda u početnoj fazi drugog dijela serijom 5:0 Hrvatice su prelomile utakmicu i u mirnim “vodama” zaključile priču. Mirna Brusić s pet pogodaka prevodila je Hrvatsku, dok je na golu fenomenalna bila Nika Kraljević s osam obrana.


Hrvatice su tako kao najbolje u svojoj skupini prošle u četvrtfinale, gdje ih sutra od 12 sati i 15 minuta, prema našem vremenu, očekuje reprezentacija Danske koja je prošla kao druga iz svoje skupine jer su jučer Dankinje izgubile od Mađarske.


ŠVEDSKA      19 (10)


HRVATSKA      24 (12)




CHUZHOU – Sportski olimpijski centar. Suci: Bolić i Hurich (obojica Austrija).


ŠVEDSKA: Melin, Kindahl 2, Svensson 1, Huselius 9, Beglund 2, Norrgard, Lof 3, Mielke, Saul, Lindberg, Danielsson, Portillo 1, Ryden, Lilja 1, Johansson. Izbornik: Frenne Baverud.


HRVATSKA: Pudić, Ivančić, Vuković 3, Čičak 4, Renić, Fratnik 4, Brusić 5, Kraljević, Grozdanić, Babara 3, Turkalj, Burđelez 1, Zubac, Đelekovčan 4, Bouček, Marendić. Izbornik: Vedran Krkač.


Sedmerci: Švedska 3 (3), Hrvatska 4 (4).


Isključenja: Švedska 0 minuta, Hrvatska 6 minuta.