Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

SKUPŠTINA

Održana 25. godišnja skupština DVD „Pljusak“ Nin

Autor: Portal ZL

20.08.2024. 16:39
Održana 25. godišnja skupština DVD „Pljusak“ Nin

Foto: Mislav Klanac



Dana 18.08.2024. u prostorijama Doma kulture u Ninu sa početkom u 10,30 sati održana je 25. godišnja Skupština DVD „Pljusak“-Nin. Skupštini je prisustvovalo 35 članova DVD i tri člana podmlatka DVD od ukupno 65 članova. Od uzvanika Skupštini je prisustvovao Predsjednik Vatrogasne zajednice zadarske županije Željko Šoša , Zapovjednik Vatrogasne zajednice zadarske županije Matej Rudić, Predsjednik Vatrogasne zajednice zagrebačke županije i Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Slavko Povrlišek i ekipa od 7 članova DVD Vrbovec.




Predsjednik DVD Željko Jurlina otvorio je sjednicu Skupštine prigodnim pozdravom članovima i uzvanicima. Prisutne je upoznao sa radom DVD u 2023 godini u kojoj je pristupilo još dva člana i koji su završili tečaj za vatrogasca. Tri člana položila su stručni ispit za vatrogasca sa posebnim ovlastima i odgovornostima. U sezoni su zaposlena 5 djelatnika na određeno vrijeme, kao sezonci, tako da se moglo vršiti dežurstvo 24 sata kroz cijelu sezonu. Kupljeno je jedno vatrogasno vozilo-cisterna od JVP Zadar a konstantno se kupuje i obnavlja i druga oprema zahvaljujući Gradonačelniku i Gradu Ninu na razumijevanju, kao i Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije te Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. HVZ nas je poduprla donacijom za kupnju cisterne i uređenje kata Vatrogasnog doma u Ninu. Zapovjednik Joško Jurlina upoznao je nazočne sa intervencijama u prošloj godini kojih je ukupno bilo 366 uz 1216 odrađenih sati i prijeđenih 4275 km. Nakon sažetog upoznavanja sa radom DVD u protekloj godini Predsjednik DVD je zamolio goste da se obrate članovima DVD.


Prvi se obratio Predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije koji je pohvalio rad DVD pljuska u organizaciji i profesionalnosti te naveo da će Vatrogasna zajednica uvijek biti na pomoći DVD-u po svim pitanjima . Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić istakao je da ima puno povjerenje u djelatnike DVD i da su se iskazali u svim prilikama i intervencijama na području Grada Nina i u ostalim dijelovima županije kada je to bilo potrebno. Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Slavko Povrlišek izrazio je u svom obraćanju Skupštini zadovoljstvo sa upoznavanjem DVD „Pljuska“ i pohvalio rad DVD-a , i zaželio daljnji uspjeh i želju za bratimljenjem DVD Vrbovca i DVD „Pljusak „-Nin.Isto tako naznačio je da će se daljnja suradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Poslije Skupštine druženje se nastavilo uz prigodan domjenak.