Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Izgurali DC Comics

Među deset najuspješnijih filmovima o super-junacima samo Marvelovi likovi

Autor: T.I.

20.08.2024. 10:44
Među deset najuspješnijih filmovima o super-junacima samo Marvelovi likovi

Foto: Marvel

To treba zahvaliti uspjehu Marvelovog novog hita „Deadpool & Wolverine“ s još jednim sjajnim tjednom iza sebe po pitanju prodaje kino ulaznica širom svijeta.



Do ovog tjedna na listi filmova s najvećom zaradom čija su tema super-junaci, glavni likovi iz Marvelovih stripova jesu dominirali, ali među deset s najvećom zaradom (čitaj  s milijardu dolara i više), bio je i poneki film s likovima iz stripova DC Comicsa. Konkretno, Aquaman, a Batman („The Dark Knight Rises“)  je bio odmah ispod crte. Sad više nema nijednoga.


To treba zahvaliti uspjehu Marvelovog novog hita „Deadpool & Wolverine“ s još jednim sjajnim tjednom iza sebe po pitanju prodaje kino ulaznica širom svijeta. Već je prije objavljeno da su Ryan Raynolds i Hugh Jackman u eksplozivnoj kombinaciji, ovaj put s malo žešćim humorom i eksplicitnijim jezikom (zbog čega je kao prvi film iz Marvelovog svijeta dobio restrikcijsku oznaku „R“), zaradili na kino blagajnama više od bilo kojeg „R“ filma u povijesti.


Sad se film sa zaradom od 1,14 milijardi dolara ugurao i u strašnu konkurenciju od deset financijski najuspješnijih filmova o super-junacima koju predvode „Avengers: Endgame“ s nestvarnih 2,7 milijardi dolara zarade što je drugi rezultat uopće u povijesti iza Cameronovog „Avatara“ koji je na čelu s 2,92 milijarde dolara prihoda na kino blagajnama.




I kao što smo rekli, ulaskom  „Deadpoola & Wolverinea“ u prvih deset, u tom društvu konkurencije više nema, tu su samo super-junaci iz Marvelovog svijeta.