Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

33-godišnjak

Dileru iz Zadra određen istražni zatvor

Autor: K.E.

20.08.2024. 08:44
Dileru iz Zadra određen istražni zatvor

Foto: Luka Jeličić



Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 18. kolovoza 2024., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srbije (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi odnosno neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv javnog reda odnosno nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.




Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak 17. kolovoza 2024., postupio protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno u cilju daljnje prodaje droge korisnicima na ilegalnom narko tržištu i ostvarivanja imovinske koristi.


Osnovano se sumnja da je u podstanarskom stanu u Zadru, u kojem je boravio, držao oko 1186 grama droge amfetamin, oko 482 grama droge MDMA, oko 50 grama droge hašiš, oko četiri grama droge kokain, oko šest grama droge marihuane, oko 46 grama droge halucinogene gljive zvane psilocibin, kao i vagu za precizno mjerenje, a te se droge nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.


Osnovano se sumnja i da je 17. kolovoza 2024. oko 11:40 sati, u Zadru, u iznajmljenom stanu, protivno odredbi čl. 7. st. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, bez ovlaštenja držao pištolj sa šest komada streljiva koji su pronađeni prilikom pretrage njegovog doma i drugih prostorija.




Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor po tim osnovama.