Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

''Uvijek postoji sutra''

U Kino Zoni pogledajte najgledaniji talijanski film prošle godine

Autor: Portal ZL

20.08.2024. 08:00
U Kino Zoni pogledajte najgledaniji talijanski film prošle godine

Foto: Kino Zona

Kišno (ne)vrijeme nije bilo naklonjeno planiranoj nedjeljnoj projekciji, ali zato donosimo dva nova termina za uživanje u toploj i nostalgičnoj priči, najgledanijem talijanskom filmu protekle godine, komičnoj dramom ”Uvijek postoji sutra”!


Rim, sredina 1940-ih. Delia je kućanica koja brine o suprugu Ivanu, njihovo troje djece i svekru Ottorinu, a uz to obavlja sitne honorarne poslove. Ivano je pak neprikosnoveni gospodar obitelji koji zarađuje jedva dovoljno za osigurati krov nad glavom, no ima potrebu stalno podsjećati tko je hranitelj obitelji, ponekad ružnim riječima, a nekad uz pomoć remena.


Delija obiteljsku situaciju pokorno prihvaća pokušavajući djeci osigurati što bolji život, a najveća joj je želja udaja kćerke Marcelle za dobrog i plemenitog supruga. Međutim, kada jednoga dana primi misteriozno pismo, počinje kovati neke nove planove…


Redateljski prvijenac popularne talijanske glumice Paole Cortellesi, ujedno i glavne glumice u filmu, postao je talijanski fenomen koji je pokorio kino dvorane i bio gledaniji od najpopularnijih blockbustera prošle godine te postao deveti najgledaniji domaći film svih vremena.


Svoju svjetsku premijeru film je imao na filmskom festivalu u Rimu gdje je osvojio posebno priznanje žirija i nagradu publike. Film je dobitnik 6 nacionalnih filmskih nagrada David di Donatello, uključujući za najbolju režiju, scenarij i glumu te film godine po izboru publike.


Kako iza, Paola Cortellesi je dominirala i ispred kamere u glavnoj ulozi, dok ostatak glumačke postave upotpunjuju Valerio Mastandrea, Romana Maggiora Vergano, Emanuela Fanelli i Giorgio Colangeli.


”Uvijek postoji sutra” gledamo u srijedu 21. kolovoza s početkom od 19 i 21 h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) najranije sat vremena prije svake projekcije te putem online kupovine na stranici CoreEvent. Ulaznice kupljene za nedjeljnu projekciju mogu se iskoristiti za projekcije u srijedu u bilo koja dva termina.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.