ponedjeljak, 19. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

TRAGEDIJA

Kumovi obitelji stradale u Viru: "Očajni smo otkad smo saznali za nesreću..."

Autor: Portal ZL

18.08.2024. 19:34
Kumovi obitelji stradale u Viru:

Foto: ČITATELJ



Sinoć, 17. kolovoza oko 23,40 sati na Viru, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala pješakinja, majka troje djece, a otac i djeca su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar. Najgore ozljede ima dječačić star tri godine kojeg su noćas operirali. Ima ozljede glave i bori se za život.


Otac (28) nalazi se na odjelu intenzivne njege. Njegove su ozljede jako teške, među ostalim tu su ozljede zdjelice, pluća i potkoljenice, no nije životno ugrožen, kazao je dr. Nediljko Jović za 24sata. Beba stara 11 mjeseci čudom je prošla bez ozljeda, a djevojčica stara četiri godine ima teške ozljede, ali nije životno ugrožena.


Obitelj se vraćala s lokalne zabave i kretali su se uz rub ceste na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta. Na njih je naletio pijani vozač.




Radi se o obitelji iz Križevaca koja je na Vir došla ljetovati.


– Prije pet dana su otišli. Malo su se htjeli odmoriti i provesti s dječicom pa su otišli na Vir iskupati se. Oni su tako topla i draga obitelj puna ljubavi. Velika je tuga ovo za sve nas, rekla je jedna od prvih susjeda obitelji za 24sata.


– Očajni smo otkad smo saznali za nesreću. Ne samo da je jedan život izgubljen, nego još i ta neizvjesnost za ostalim našim najdražima. Jako nam je teško, ispričala je žena iz Velikog Ravna kraj Križevaca koju uz stradalu obitelj veže kumstvo.


– Riječ je o krasnoj obitelji, vrijednoj i radišnoj. Djeca su igrala tu pored nas, uvijek bi pozdravili. Nemamo riječi, riječ je baš o obitelji koja živi s puno ljubavi. Ostali ukućani su otišli valjda u zadarsku bolnicu, rekli su mještani u suzama.


Zadarska policija uhitila je vozača (29) kod kojeg je  utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg.


– Znali smo da je neka nesreća i pohitali smo pomoći jer taj je dio nenaseljen, nema kuća uz cestu. Već su bila dva automobila stala pripomoći, vidjeli smo jedan auto prevrnut na krov, dječja kolica i ljudi su komentirali da je vozač “pokupio” obitelj s troje djece koja je pješačila. Nije prvi put da svjedočimo prometnoj nesreći na toj ulici, koja ima dosta nezgodnih zavoja, a nerijetko vozači jure, dok rasvjete nema uopće, niti nogostupa, a između ceste i kamenog suhozida i žbunja nema ni pola metra prostora. Lani je na gotovo istom mjestu poginuo motociklist, rekao je Antun iz Zaprešića, koji ljetuje na Viru.


– Ubrzo je došla Hitna pomoć, zbrinula je dječicu, potom i policija i vatrogasci, a nažalost odmah su pričali tamo na licu mjesta da je majka te djece preminula. Vozač je bio izbezumljen, u šoku, a prizor grozan, dodao je, piše 24sata.