ponedjeljak, 19. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

MARINO RADOVIĆ

Načelnik Vira o tragediji: "Monstrumi skupljaju jeftine političke poene na žrtvama"

Autor: Portal ZL

18.08.2024. 16:06
Načelnik Vira o tragediji:

Foto: Luka Jeličić

Načelnik Općine Vir Marino Radović oglasio se na svojem Facebook profilu o nesreći na Viru u kojoj je noćas poginula mlada majka, a otac i troje djece završili su u bolnici.


– Želim izraziti prvenstveno sućut obitelji tragično preminule žene i majke. Njenoj obitelji, troma djece i ocu koji se nalaze u OB Zadar, brz i uspješan oporavak.


U meni prvenstveno kao osobi, a onda i Načelniku Općine Vir imat će te pomoć i suport prilikom nastavka vašeg života, kako bi mogli u budućnosti nastaviti svoje živote i zaliječiti rane ove teške i nezapamćene tragedije koja se sinoć dogodila.


Nije vrijeme, da se politizira i kupuju jeftini politički poeni na žrtvama ove tragedije, jer to rade monstrumi, zvijeri, ljudske nule, ali moram se osvrnuti i na to.


Naime cesta na kojoj se desila tragedija je Županijska ceste i njome upravlja ŽUC. Opcina Vir je ja mislim jedini primjer u državi koja je prije 10 godina misleći na sigurnost svih žitelja krenula u otkup zemljišta za nogostup uz DC-306. Naime članovi tadašnje i današnje oporbe su angažirali odvjetnike i sve napravili da se taj projekt uspori i ne završi, jer su njihovi članovi i simpstizeri imali kuce na tom potezu, ali iza sezone u suradnji sa Hrvatskim cestama kreće se u realizaciju istog.


Ista je situacija i sa Županijskim cestama. Općina Vir je uvijek spremna ulagati i u projekte koje nisu u našoj nadležnosti, ali ne možemo mi ulagati u tuđu imovinu, jer nema Zakonske osnove.


Većina lokalnih cesta je uska, te je većina njih i jednosmjerne te smo na taj način ostavili prostor za pješaka u već spomenutim uskim ulicama.


Neka Dragi Bog bude uz obitelj sudionika ove tragedije i neka naše molitve budu usmjerene prema njima, napisao je načelnik.