Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

sve češće nestašice

Dukić odgovorio Pupiću Bakraču: "Problem je u povećanoj potrošnji vode"

Autor: Doris Babić

16.08.2024. 14:32
Dukić odgovorio Pupiću Bakraču:

Foto: Luka Jeličić



Usprkos tome što su brojni dijelovi županije već dugo bez odgovarajuće vodoopskrbe te iako je županijski vijećnik iz redova Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač zatražio smjenu direktora Vodovoda, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić probleme objašnjava povećanjem potrošnje te neadekvatnim vodoopskrbnim sustavima.




– Poteškoće u opskrbi vodom pojedinih dijelova našeg vodoopskrbnog područja tijekom ljetnih mjeseci, a koje su uzrokovane ponajprije višestrukim povećanjem potrošnje, ali i neadekvatnih vodoopskrbnih sustava, nažalost, neće se u potpunosti riješiti do konačne realizacije projekta razvoja sustava vodoopskrbe na uslužnom području Vodovoda d.o.o. Zadar koji se sufinancira EU sredstvima i za koji je sklopljen ugovor o izradi novelacije studije izvodljivosti i projektne dokumentacije.


Ne možemo govoriti o izgubljenom povjerenju prema direktoru Mateku jer mi je dobro poznata sva problematika s kojom se trenutno susreće Uprava Vodovoda.


Bez obzira na vrijeme godišnjih odmora direktor je svakodnevno angažiran na rješavanju problematike vodoopskrbe na cijelom uslužnom području, kazao je Dukić dodavši da prihvaća konstruktivne kritike o važnosti pravovremenog informiranja predstavnika medija i korisnika usluga.




– Odgovorne osobe svih trgovačkih društva imaju pravo na  odmor, ali moraju osigurati da u tom razdoblju komunikacija s javnošću ne izostane.


Dakle, odgovorne osobe svih komunalnih društava moraju biti dostupni korisnicima, kao i medijima jednako kao što se moraju obavljati svi poslovi, i oni interventni, koje su u nadležnosti tog trgovačkog društva, zaključio je gradonačelnik.