Neovlašteni pristup podacima izvršen je tzv. SQLI metodom što je vrsta kibernetičkog napada u kojem napadač ubacuje zlonamjerni SQL kod u web stranicu, a taj kod web stranica šalje bazi podataka. To je dovelo do toga da je napadač imao neovlašteni pristup podacima i mogao ih je modificirati pa je u konačnici preuzeo čak 13 GB „nejavnih podataka“.


Nakon zaprimanja kaznene prijave zagrebački kibernetički policajci su detaljnom analizom svih prikupljenih podataka kao i video zapisa koje je nepoznati počinitelj putem društvene mreže poslao Agenciji za znanost i visoko obrazovanje utvrdili njegov identitet i prikupili digitalne dokaze te ih proslijedili policajcima za kibernetičku sigurnost u Splitu gdje 23-godišnjak ima prebivalište.




Osumnjičeni 23-godišnjak uhićen je na području Policijske uprave brodsko-posavske i prepraćen u Split na kriminalističko istraživanje.


U sklopu istraživanja policija je pretražila dom i druge prostorije koje osumnjičeni koristi u Splitu te pronašla i oduzela elektronički uređaji uz pomoć kojih je počinio kazneno djelo.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je prijavljen za kazneno djelo neovlaštenog pristupa, nakon čega mu je određen istražni zatvor, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.