ponedjeljak, 19. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Svjetsko prvenstvo

Babara stopostotna nakon dva susreta

Autor: Alen Plahinek

16.08.2024. 09:16
Babara stopostotna nakon dva susreta

Foto: HRS.hr



Hrvatska ženska mlađejuniorska reprezentacija na savršen je način otvorila Svjetsko prvenstvo Kini. Izabranice Vedrana Krkača s dvije pobjede u prve dvije utakmice protiv afričkih reprezentacija, Nigerije i Angole, tako su osigurale drugu fazu turnira. Ipak, prije toga, sutra im slijedi još susret protiv Crnogorki koje su također upisale dvije pobjede protiv afričkih reprezentacija.


Hrvatice su na otvaranju Prvenstva nadigrale Nigeriju s 31:11 uz tri pogotka iz tri šuta Biograjke Veronike Babare. Pobjeda, kao što i rezultat sugerira, ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Hrvatice su se vrlo rano odvojile na 5:0, a već na odlasku na odmor bilo je točno deset razlike (16:6). U drugom poluvremenu, rezultat je samo rastao te se zaustavio na vrlo uvjerljivih 20 razlike. Jučer pak su, rano ujutro prema našem vremenu, s 30:14 pobijedile Angolu. Niti tu pobjeda nije bila upitna, ponajviše zbog nevjerojatne 11:0 serije kroz prvo poluvrijeme na temelju kojeg su Hrvatice već nakon 21 minutu igre imale velikih 15:1. U nastavku su malo spustile ritam. Izbornik je još neko kaće vrijeme držao udarne snage na terenu, a onda krenuo s izmjenama kako bi razigrao cijelu ekipu. Ono što svakako može staviti osmijeh na lice kako izborniku, tako i ostatku strčunog stožera u kojem i Zadranka Maja Mitrović, je sjajna reakcija zamjena koje će biti vrlo važne u nastavku natjecanja. Babara je u tom susretu također bila stopostotna s jednim golom iz jednog udarca.


Hrvatska i Crna Gora sutra će igrati za prvo mjesto u skupini i prenašanje više bodova u sljedeću fazu natjecanja. U drugoj fazi natjecanja Hrvatice i Crnogorke se spajaju sa skupinom A, gdje tešku borbu vode Švedska, Srbija i Austrija.