Srijeda, 14. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

AKCIJA

POKAŽITE VELIKO SRCE Netko u sebi nosi lijek za Damira, upisi se obavljaju i u Zadru

Autor: Portal ZL

13.08.2024. 10:46
POKAŽITE VELIKO SRCE Netko u sebi nosi lijek za Damira, upisi se obavljaju i u Zadru

Foto: Dnevnik.hr



Hrvatska organizira veliku akciju kako bi pronašla darivatelja matičnih stanica za 16-godišnjeg Damira iz Vukovara koji se bori s leukemijom, piše Dnevnik.hr.




Mladi Vukovarac koji se bori s leukemijom možda već u utorak dobije podudarnog darivatelja spasonosnih matičnih stanica, a u vukovarskom Domu zdravlja organizira se velika akcija.  “Mom unuku su potrebne matične stanice koji se liječi od leukemije, već drugi put mu se vratila. Željela bih uputiti apel svim građanima Vukovara i okolice da se jave u što većem broju”, rekla je Jela Pejić, Damirova baka, za Novu TV.


Sve ove potvrde u utorak bi trebale dobiti ime potencijalnog darivatelja, a epruvete novu nadu za Damira. Pozvani su svi između 18 i 40 godina. Zvonimir Gvozdanović, ravnatelj Doma zdravlja Vukovar kaže da je sam postupak brz i bezazlen, najobičnije vađenje krvi za bilo koju laboratorijsku pretragu u jednu epruvetu. Akcija se organizira u vukovarskom Domu zdravlja, od 13.00 do 15.00 sati, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina. “Odaziv je fantastičan, naši mailovi ne prestaju stizati, mobiteli, telefoni ne prestaju zvoniti, društvene mreže nam gore”, rekla je Marija Stapar Zrile iz Zaklade Ana Rukavina.


Upisi se obavljaju i u transfuzijskim centrima u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Netko u sebi nosi lijek za Damira.