Srijeda, 14. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

tradicionalna manifestacija

'Naši stari običaji' pokazali bogatstvo privlačke tradicije

Autor: Portal ZL

12.08.2024. 20:17
'Naši stari običaji' pokazali bogatstvo privlačke tradicije

Foto: Davor Strenja/TZO Privlaka



Proteklog je vikenda na trgu Kolište u Privlaci bilo veselo i raspjevano. Naime, KUD Privlaka je, u suradnji s Općinom Privlaka i Turističkom zajednicom Općine Privlaka, a uz podršku komunalnog poduzeća Artić organizirao manifestaciju Naši stari običaji. Riječ je o događaju kojim se promovira život i gastronomija u Privlaci nekad.


Ivica Dundović, voditelj KUD-a Privlaka istaknuo je kako su uz njih, na „Našim starim običajima“ nastupile i folklorne skupine Općine Ražanac, što je kod okupljenih izazvalo snažne emocije.


– Manifestacija je i ove godine pokazala kako gostima trebaju ovakve manifestacije s karakterom i dušom.





Cilj nam je pokazati i prikazati gostima bogatstvo naše tradicije, a to smo i ovog puta uspjeli kroz uprizorenje starih napjeva i plesova te okuse i mirise naših mora i polja, kazao je Dundović, dodavši kako je njihov KUD, kojem je na čelu Pelegrin Mustać, uz podršku Općine i Turističke zajednice već gotovo 50 godina nezaobilazan čimbenik u prezentaciji prošlosti gostima iz cijeloga svijeta.


Uz KUD-ove, događaj je svojim nastupom obogatila i klapa Leut, a Turistička zajednica Općine Privlaka dodijelila je nagradu za gosta godine. Priznanje je otišlo u ruke obitelji Jalovičar iz Čepina, koji 26 godina ljetuju u Privlaci.


Pozornicu je za manifestaciju i ove godine ukrasio starim predmetima koje brižno čuva Branko Pupovac.



Davor Strenja/TZO Privlaka