Utorak, 13. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

leicester square

U centru Londona nožem napadnute žena i djevojčica

Autor: Hina (H)

12.08.2024. 17:05
U centru Londona nožem napadnute žena i djevojčica

Foto: Reuters



Žena i jedanaestogodišnja djevojčica hospitalizirane su u ponedjeljak nakon što su ozlijeđene nožem na Trgu Leicester u središtu Londona, objavila je policija, koja je uhitila napadača te prema prvim procjenama smatra da se ne radi o terorističkom napadu.


“Policajci su na mjestu napada nožem na Trgu Leicester. Uhićen je muškarac i nalazi se u pritvoru”, priopćila je londonska policija.


“Dvije žrtve, djevojčica od 11 godina i žena od 34, prebačene su u bolnicu”, dodala je policija.




Policija je priopćila da se incident na središnjem londonskom trgu, u području popularnom među turistima, ne tretira kao terorizam, navodi Reuters.


Britanske policijske snage ostaju u stanju pripravnosti nakon nekoliko dana neredi ranije ovog mjeseca, koje su pokrenule lažne internetske objave u kojima se osumnjičeni ubojica triju djevojaka u sjevernoj Engleskoj pogrešno identificira kao islamistički migrant.


Ozljede 11-godišnjakinje nisu opasne po život, priopćila je policija i dodala da se ona nalazi u bolnici, dok je 34-erogodišnjakinja lakše ozlijeđena i otpuštena.


Nije bilo drugih osumnjičenika, rekla je policija.


Nošenje vatrenog oružja u Ujedinjenom Kraljevstvu strogo je ograničeno, no zemlja je suočena s porastom nasilja hladnim oružjem, a počinitelji su često mladi.


Takvi napadi porasli su 7 posto, na gotovo 50.000 prošle godine, u odnosu prema 2022., a u deset godina gotovo su se udvostručili, po Nacionalnom uredu za statistiku.