ponedjeljak, 12. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

IVAN SRZENTIĆ

Zadarski pomorac o nesreći: "Poželit ću predsjedniku Uprave Jadrolinije automobil star 55 godina”

Autor: Portal ZL

12.08.2024. 11:39
Zadarski pomorac o nesreći:

Foto: Arhiva ZL



Kapetan Ivan Srzentić iz Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije (SSPJ) gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao tragediju s Malog Lošinja u kojoj su poginula tri pomorca Jadrolinije pri spuštanju rampe trajekta Lastovo.




Srzentić nije htio komentirati što je moglo poći po zlu, ali već su krenule priče o ljudskoj pogrešci. “To smatram jako lošom tvrdnjom i krajnje neodgovornim. O brodu koji ima 55 godina ne bih razgovarao, neka o tome govori predsjednik Uprave”, poručio je Srzentić.


“Poželit ću predsjedniku Uprave automobil od 55 godina”, dodao je. Unatoč brojnim pozivima SSPJ-a na dijalog s Upravom, do toga, kaže, nije došlo. “Na žalost pomoraca i radnika Jadrolinije gore navedeni predsjednik Uprave vodi razgovore sam sa sobom. On ima vlastiti sindikat i jedino s njim pregovara, odnosno razgovara sam sa sobom”, kaže.


Srzentić kaže da su se obratili i resornom Ministarstvu u više navrata. “Ukazujući upravo na to da predsjednik Uprave stvara vlastiti sindikat, čega smo sad svi zajedno svjesni.” Naveo je ključne probleme o kojima su željeli razgovarati.




“Radi se o novim brodovima, o novijim brodovima i o sigurnosti na istima i sigurnosti flote. Najveći i najbitniji su to čimbenici o kojima SSJP, od osnutka 2017. godine, govori.”


Na pitanje mogu li putnici i posada biti sigurni na brodovima Jadrolinije, kaže.




“Posada Jadrolinije je toliko sposobna da od nesigurnih brodova stvara brend, a onda to netko drugi koristi i provlači kroz raznorazne medije. Posada je toliko sposobna da od tih starih karampana rade vrhunske stvari. Teret je na njima – na pomorcima i na radnicima Jadrolinije.” Srzentić nema vjere u promjene.


“Ovo je vrijeme kad svi zajedno žalimo za kolegama, a što se tiče bilo kakvih očekivanja, ne očekujem više nikakvu prekretnicu”, rekao je za N1.