ponedjeljak, 12. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

PROBLEMI S VODOM

Mještani Murvice Donje i Korlata bijesni zbog problema s vodom: 'Nisam oprao noge dva dana!'

Autor: Portal ZL

12.08.2024. 09:22
Mještani Murvice Donje i Korlata bijesni zbog problema s vodom: 'Nisam oprao noge dva dana!'

Foto: DNEVNIK.HR.



U Murvici Donjoj usred toplinskog vala suhe su slavine, a bez pritiska u cijevima danima je i okolica Benkovca. “Pa nisam oprao noge dva dana, ovo je žalosno, žalosno!”, rekao je novinarki Dnevnika Nove TV mještanin Murvice Donje.


“Netko nas vuče za nos. Ako Grad Zadar sat vremena nema vode, a mi nemamo 35 dana, u zadnjih pet dana dođe voda, ujutro nema je, navečer je nema”, ispričao je za Novu TV Damir Surać iz Murvice Donje. “Šporak ideš leći, hvala Bogu, eto nema vode, što će voda, operi se vinom! Imamo više vina kući nego vode”, dodaje Denis Batur iz Murvice Donje.


Načelnik Općine Poličnik, kaže, problema je svjestan, a danas ima sastanak s projektantima. Učinit će, obećava, sve da se ova agonija riješi, da Općina financira i završi dokumentaciju za vodospremu, jer Grad zbog blokiranog proračuna, kažu ekipi Dnevnika Nove TV, u kapitalne projekte ne može ulagati do daljnjega, piše Dnevnik.hr.




– Građane se moli da racionalno troše vodu. Iz benkovačkog Vodovoda obavještavaju građane, da im zapravo zadarski Vodovod blokira opskrbu vodom iz smjera Zrmanje. No, iz zadarskog Vodovoda na to novinarka Sanja Jurišić odgovor nije dobila unatoč porukama i pozivima, i to od 4. kolovoza. Neslužbeno doznaje Jurišić, na adresu zadarskog Vodovoda i iz Grada Benkovca otišao je dopis. Ne pristaju na ograničenja. Mještani iz okolice Zadra ljudima iz Vodovoda poručuju da samo jedan ljetni dan provedu kod njih. I vide kako se žega podnosi bez vode, piše Dnevnik.hr u tekstu u kojem možete pogledati videoprilog iz Donje Murvice.