ponedjeljak, 12. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

PU ZADARSKA

Policija objavila detalje teške nesreće kod Obrovca: Šest osoba ozlijeđeno, četiri teško

Autor: Portal ZL

12.08.2024. 09:02
Policija objavila detalje teške nesreće kod Obrovca: Šest osoba ozlijeđeno, četiri teško

Foto: Velimir BRKIĆ



Jučer, 10.kolovoza oko 16 sati u Zatonu obrovačkom na raskrižju prometnica DC-547 i DC-54 dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila, a u nesreći su četiri osobe zadobile teške, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.




Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila kada je hrvatski državljanin u dobi od 28 godina pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se prometnicom DC-547, dolaskom na raskrižje prošao pored znaka za obvezno zaustavljanje te oduzeo prednost osobnom automobilu njemačkih nacionalnih oznaka koji se kretao državnom cestom DC54, a kojim je upravljao 41-godišnji njemački državljanin.


Poradi zadobivenih ozljeda na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar upućeni su vozači te putnici iz oba vozila, gdje su kod 41-godišnjeg vozača, te dva putnika državljanina Ukrajine konstatirane teške tjelesne ozljede, a kod trećeg putnika državljanina Ukrajine, lakše tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljeda zadobio je i 28-godišnji vozač, dok je putnik iz njegovog vozila u dobi od 54 godine teško ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.