Neslužbeno, isprva se nije mogao znati točan broj poginulih jer je višetonska rampa priklještila unesrećene.


Kako prenosi Index.hr, pomorci su, nakon što su iskrcali putnike, provjeravali nešto na toj rampi prije nego što su trebali pustiti nove putnike na ukrcaj. Dok su to radili, rampa je odjednom pala i poklopila ih. Poginuli su vođa stroja i dva kormilara. Teško je ozlijeđen prvi časnik palube, kojeg su vatrogasci spašavali iz mora.




Svi mornari su iz područja na kojem je prometovao trajekt, odnosno lokalni stanovnici. Neslužbeno se doznaje da su poginuli vođa stroja i kormilar bili s područja Splita, a drugi kormilar s područja Zadra, prenosi Index.hr.


Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćili su da su poginula trojica mornara, kako je Hina najprije i izvijestila.


Ozlijeđeni mornar je, kako se neslužbeno doznaje, helikopterom prevezen u riječku bolnicu.


“Nastavno na informacije s kojima raspolažemo, prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, danas u poslijepodnevnim satima došlo do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teže ozlijeđen”, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te izrazili sućut obiteljima preminulih.


„Prije svega, željeli bismo izraziti žaljenje zbog ove strašne nesreće i sućut obiteljima preminulih osoba te nadu u oporavak ozlijeđenog člana posade,“ poručili su.


Navode da se na mjestu nesreće, uz ostale službe, nalaze i djelatnici nadležne Lučke kapetanije koji će provesti istragu o uzrocima nesreće, a na mjesto nesreće izaći će i djelatnici Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.


O svim novim informacijama i uzrocima nesreće te rezultatima istrage će obavijestiti javnost.


Iz policije su popodne izvijestili da očevidom na mjestu događaja rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke te kako u rasvjetljavanju tog događaja, uz policiju, sudjeluju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja te utvrdile sve relevantne činjenice.


Iz Jadrolinije su također izvijestili o teškoj nesreći u luci Mali Lošinj, iskazujući iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca te navodeći da je Jadrolinija duboko potresena tim nesretnim događajem.


Brod Lastovo održava državnu trajektu liniju Zadar (Gaženica) – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj te je u trenutku  nesreće brod bio vezan u Malom Lošinju.


Izvještavajući o toj teškoj tragediji više je institucija izašlo s različitim informacijama o broju stradalih. Isprva su mediji neslužbeno objavili da su poginula dvojica mornara, a jedan teško ozlijeđen.


Iz Jadrolinije su pak Hini u telefonskom razgovoru rekli da su poginula trojica mornara, a jedan ozlijeđen. Policija je, međutim, izašla s podatkom o dvojici poginulih, a nakon toga Jadrolinija izdaje priopćenje u kojem također izvještava o dvojici smrtno stradalih. Na kraju je Ministarstvo mora priopćilo da su ipak trojica mornara izgubila život, a jedan teško ozlijeđen.