ponedjeljak, 12. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Brani se sa slobode

Na Kornatu ispalio signalnu raketu pa izazvao požar

Autor: A. F.

10.08.2024. 17:04
Na Kornatu ispalio signalnu raketu pa izazvao požar

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je i ispitan državljanin Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak u večernjim satima 5. kolovoza 2024., na otoku Kornat, ispalio signalnu raketu koja je pala na područje obraslo travom i niskim raslinjem pa je tako, osnovano se sumnja, izazvao požar koji je zahvatio površinu od pet tisuća kvadratnih metara i koji se širio prema obližnjoj konobi u kojoj su bili gosti te kod koje su bili privezani brodovi i jedrilice. Osnovano se sumnja da je na opisani način izazvao opasnost za život i tijelo drugih ljudi te imovinu većeg opsega, a daljnje širenje požara spriječili su vatrogasci.


Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedenog ispitivanja, pustilo osumnjičenog 35-godišnjaka da se brani sa slobode s obzirom da nije bilo zakonske osnove za predlaganje istražnog zatvora.