Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Početak priprema

Zadar 2013 velikom novošću krenuo u sezonu: "Krećemo sa seniorskom selekcijom"

Autor: Alen Plahinek

09.08.2024. 12:04
Zadar 2013 velikom novošću krenuo u sezonu:

Foto: RK Zadar 2013



Pripreme za novu natjecateljsku sezonu počeo je Zadar 2013 sa sve četiri mlađe generacije rukometaša, ali i jednom velikom novosti – seniorskom momčadi. Generacije do 15 i 17 godina s pripremama su krenule prošli tjedan, dok su jučer s prvim treningom krenuli dječaci do 11 i 13 godina. O onome što ih u novoj natjecateljskoj sezoni čeka obznanio je predsjednik Frane Kardum.


– Krenuli smo u isto vrijeme kao prošle i pretprošle godine, a razlog tome je što već 21. kolovoza sudjelujemo na jakom međunarodnom turniru Pozoj Cup. Uvijek netko ne može doći na prvi trening, pa gledamo da se kroz prvi tjedan kompletiramo i spremimo za taj turnir. Novost je ta seniorska selekcija koju smo najavljivali već nekoliko godina. Smatramo da je ova sezona pravi trenutak. Otkako smo krenuli s radom cilj je bio osigurati mladima što bolji rukometni razvoj, sada smo došli do određene razine, gdje nam igrači ulaze u staž za seniorsku konkurenciju. Tako da smo odlučili momčad U17 paralelno s njihovom ligom »uposliti« i u 2. HRL-Jug, da momci dobivaju iskustvo te krenu nastupati s odraslima – objasnio je Kardum i nastavio:


– Imamo potentne generacije, to nam govore rezultati u Dalmaciji i na Prvenstvu Hrvatske, imamo mlade reprezentativce i sve ide u smjeru seniorskog rukometa. Dogovorili smo kako će u ovoj prvoj sezoni od starijih pomoći naš glavni trener Matija Merhar, koji će biti igrač i trener, a tu će biti i njegov brat Tonči Merhar koji će iskustvom i znanjem pomoći mladim dečkima. Imamo i Vitu Perinovića, koji je u nekim dogovorima s Vodicama za ovu sezonu, ali od sljedeće bi trebao biti zaposlenik nešeg kluba.




Kardum je predstavio i plan za mlađe selekcije.


– Kratko i jasno – pretendiramo na prvo mjesto u sve četiri kategorije ove sezone. Želimo, ako ništa barem ponoviti pretprošlu sezonu, kada smo uzeli medalju na Prvenstvu Hrvatske, ali tražimo konačno i finale na PH. Nedavna Završnica je bila u redu, igrači do 13 godina izgubili od Zagreba na penale, dečkima do 15 dogodile se Sesvete u četvrtfinalu, gdje smo vodili i na kraju izgubili te pogodili vratnicu u zadnjoj sekundi. To je nažalost hendikep naše lige, jer u pravilu pobjeđujemo po 10-15 razlike tako da ne znamo igrati i pobijediti velike, teške utakmice. Mogu najaviti odmah da ćemo 14. i 15. kolovoza organizirati pripremni turnir za Pozoj Cup na koji dolaze momčadi iz cijele Hrvatske – zaključio je Kardum.