Za Nadala, koji je osvojio posljednji od svoja četiri naslova na US Openu 2019., ovo je druga uzastopna godina da ne nastupa na zadnjem  Grand Slamu sezone.


“Pišem vam danas kako bih vas obavijestio da sam odlučio ne natjecati se na ovogodišnjem US Openu, mjestu s kojeg imam nevjerojatna sjećanja”, objavio je 38-godišnji Nadal na X-u.




“Nedostajat će mi oni električni i posebni noćni treninzi u New Yorku u Asheu, ali mislim da ovaj put ne bih mogao dati 100 posto od sebe”, dodao je.


Nadal je dodao da će njegov sljedeći turnir biti Laver Cup koji se održava od 20. do 22. rujna u Berlinu.


Osvajač 22 Grand Slam turnira natjecao se na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je izgubio od Novaka Đokovića u drugom kolu pojedinačne konkurencije, a u konkurenciji parova s ​Carlosom Alcarazom je stigao do četvrtfinala.


“Rafa je nevjerojatan prvak i nedostajat će navijačima i svima onima koji su povezani s turnirom tijekom US Opena 2024.”, rekla je u izjavi direktorica US Opena Stacey Allaster.


Španjolac, nekada prvi tenisač svijeta, pao je na 159. mjesto na ljestvici nakon što se dvije godine mučio s ozljedama i protiv Đokovića na Olimpijskim igrama doživio je jedan od svojih najgorih poraza u porazu 1-6,4-6.


Nadal je preskočio Wimbledon kako bi se pripremio za Olimpijske igre u Parizu gdje su se mečevi igrali na zemljanim terenima Roland Garrosa gdje je osvojio 14 naslova.