Jedan izvor prenosi kako su svih četvero ubijenih muškarci. Većina razmjene vatre između libanonske oružane skupine Hezbolah i izraelske vojske dosad je bila ograničena na granično područje, no Majfadun je smješten 30 kilometara sjeverno od granice.


Izraelske snage ubile su četvero ljudi i u gradu Dženinu na okupiranoj Zapadnoj obali, objavile su hitne službe u utorak, nakon noći nasilja u kojoj je još četvero ubijeno u gradiću Tubasu u blizini granice s Jordanom.




Izraelska vojska objavila je da je na Zapadnoj obali izvela dva zračna napada, no nije dala više detalja.


Palestinski Crveni polumjesec priopćio je kako je četvero ubijeno u napadu na dva vozila u Dženinu, a još jedna osoba je teško ozlijeđena.


Napad se dogodio u vrijeme operacije u Dženinu za koju snimke s društvenih mreža pokazuju da uključuje kolonu oklopnih vozila i buldožera koji kopaju ceste.


Dok Izrael čeka osvetnički napad Irana nakon ubojstva političkog čelnika Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu prošli tjedan, nasilje na Zapadnoj obali još je jedan pokazatelj prijetnji s kojima se Izrael nosi na nekoliko fronti.


Izraelske snage ubile su stotine Palestinaca na Zapadnoj obali i u istočnom Jeruzalemu od početka ofenzive na Pojas Gaze. Mnogi od njih bili su naoružani borci, ali među stradalima ima i mladih koji su bacali kamenje, kao i civila koji nisu bili dio sukoba.


U istom razdoblju palestinski napadači ubili su 13 Izraelaca. U utorak je Palestinac tijekom inspekcije autobusa u blizini Jeruzalema odvijačem ozlijedio graničnu policajku. Napadač je ubijen.