Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

predstava

U Pagu po prvi put u Hrvatskoj Duodrama Tennessee Williamsa

Autor: Portal ZL

06.08.2024. 09:02
U Pagu po prvi put u Hrvatskoj Duodrama Tennessee Williamsa

Foto: PagArtFestival 2024



PagArtFestival započeo je blistavim recitalom pijanista Lovre Pogorelića u Solani Pag i nastavio se profinjenim koncertom violinistice Ksenie Milas u Starom Gradu Pagu, a sljedeći događaj je predstava Duodrama Tennessee Williamsa, također u Starom Gradu Pagu, u izvedbi ŽabaTeatra iz Zagreba.


Riječ je o djelu koje još nije bilo izvođeno u Hrvatskoj i uopće na ovim prostorima. Prijevod i adaptaciju priredila je Ana Pogorelić, balerina i kazališna umjetnica. Režiju i scenografiju postavila je zajedno s kolegom glumcem Lukom Šatarom s kojim je predstavu izvela u Zagrebu (Mala scena i KunstTeatar) a sada slijedi i paška premijera.


Pamtimo sjajnu lanjsku izvedbu ovo dvoje mladih umjetnika (Delirij u dvoje E. Ionesca) koja je oduševila brojnu publiku PagArtFestivala, jednako kao i uopće prva priredba na ledini podno crkve u Starom Gradu Pagu.




Ovo je još jedno ostvarenje PagArtFestivala u okviru koncepta spajanja umjetnosti i prirode.


PagArtFestival odvija se uz financijsku podršku Grada Paga, Turističke zajednice Grada Paga, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije, Jadran galenskog laboratorija Rijeka te brojnih sponzora i donatora. Vodi ga Umjetnička organizacija Lovro&Nina.