Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

pag art festival

Ksenia Milas nastupila u prekrasnom ambijentu grada Paga

Autor: Portal ZL

05.08.2024. 13:36
Ksenia Milas nastupila u prekrasnom ambijentu grada Paga

Foto: PAF



PagArtFestival svoje 26. izdanje, nakon tradicionalnog recitala Lovre Pogorelića, nastavio je recitalom rusko-talijanske violinistice Ksenie Milas koja je nastupila u prekrasnom ambijentu staroga grada Paga. Pod zvjezdanim nebom za publiku PagArtFestivala izvela je suvremeniju literaturu za violinu solo kao što su Jone’s Jig W. Marsalisa, Lachen verlernt E.-P. Salonena i jedna sonata A. Honeggera, ali na programu je ipak prva bila Bachova Partita za violinu solo u d-molu.


Svaka izvedba ispraćena je s oduševljenjem, a ambijent Starog Grada Paga dodatno je pridonio magičnoj atmosferi večeri, stvarajući nezaboravan doživljaj za sve prisutne.





Solistička izvedba violine dodaje novu dimenziju programu PagArtFestivala koji se trudi osigurati bogat i raznovrstan sadržaj za svoju vjernu i kvalitetnu publiku.


U nastavku festivala 7. kolovoza publiku očekuju predstava Duodrama Tennessee Williamsa, koja će se također izvoditi na lokaciji Starog Grada Paga. Zatim 12. kolovoza slijedi koncert albansko-francuskog violončelista Vlorenta Xhafaja, koji je već dva puta oduševio publiku PagArtFestivala. Izvodi dvije Bachove suite za violončelo solo i jednu skladbu Srđana Dedića.


Za sam kraj, kao i svake godine, PagArtFestival predstavlja mladog glazbenika, a ove godine je to slovenska pijanistica Neža Pogačar. Koncert će se održati 17. kolovoza u crkvi sv. Frane.