– Na današnji dan, prije 29 godina, ispisali smo povijest – ostvarili smo najveću pobjedu hrvatskog naroda, pobjedu u Domovinskom ratu. Pobjedu koja nam je donijela slobodu, na svojim leđima iznjedrili su hrvatski sinovi, braća, ali i njihove obitelji i bližnji koji su podnijeli nepojmljive gubitke kako bismo mi danas živjeli u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj, istaknuli su Božinović i Milina u čestitki hrvatskim braniteljima, pripadnicima i pripadnicama hrvatske policije i vojske i građanima RH.


Njihovo domoljublje, ponos, hrabrost i žrtva uklesani su u temelje naše države i nikada neće biti zaboravljeni, a krunu njihova truda i djelovanja – trijumfalnu „Oluju“ – uvijek ćemo obilježavati i slaviti s ponosom, naglasili su.




Poručili su i da je hrvatska zastava koja se svake godine vijori s vrha Kninske tvrđave, trajni spomen na one kojih više nema, a koji i dalje žive u srcima i sjećanjima svih nas.


– Pobjednički duh i domoljublje kojim su bili vođeni naši branitelji, neka nam bude nit vodilja pri obavljanju naših svakodnevnih profesionalnih zadaća, istaknuli su Božinović i Milina.


Na nama je, istaknuli su, da nastavimo njihovim stopama, da odvažno i smjelo promičemo istinu o Domovinskom ratu, da štitimo interese Republike Hrvatske u svijetu danas kao što su oni to činili u ratu, da živimo i radimo časno na ponos našim redarstvenicima i braniteljima.


– Stoga svim pripadnicima hrvatske policije, posebno pripadnicima specijalne policije, svim hrvatskim vojnicima, hrvatskim braniteljima, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnicu akcije „Oluja“, napisali su u čestitku Božinović i Milina.