Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

LIGA PROTIV RAKA

Iza Lige protiv raka Zadar još je jedna uspješna humanitarna izložba, evo koliko su prikupili sredstava

Autor: Portal ZL

04.08.2024. 18:54
Iza Lige protiv raka Zadar još je jedna uspješna humanitarna izložba, evo koliko su prikupili sredstava

Foto: LUKA JELIČIĆ



Iza Lige protiv raka Zadar još je jedna uspješno zaokružena humanitarna likovna izložba kojom su prikupljena financijska sredstva za potrebe onkoloških bolesnika.


U sklopu svibanjske izložbe „Umjetnost može liječiti“ upriličenoj u Gradskoj loži Zadar od prodanih slika poznatih hrvatskih autora prikupljeno je 7.783,43 EUR za popratne dijagnostičke i terapijske aparate za onkološke bolesnike. Ova skupna izložba renomiranih hrvatskih umjetnika   u organizaciji galeristice i članice predsjedništva zadarske Lige protiv raka, Mirke Batur, izazvala je veliku pozornost kod građana Zadra koji su opet pokazali svoju humanost i prepoznali trud i nastojanja koja ova udruga ulaže za dobrobit oboljelih.


Ovoj posljednjoj akciji pridružila se i Optika „Maris“ koja je također prikupila iznos od 3.2000,00 EUR te ga donirala za popratne aparate  koji su neophodni u liječenju oboljelih od raka . Zadarska bolnica biti će jedina opća bolnica u Hrvatskoj koja će imati linearni akcelerator, a za njegov svakodnevni rad potrebna je još dodatna oprema i popratni aparati prema kojoj su usmjerene sve donacije. Liga protiv raka Zadar se još jednom posebno zahvaljuje Optici „Maris“ i svim onima koji su doprinijeli prikupljanju sredstava i realizaciji humanitarnih akcija .




Sandra Marelja-Muić