Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

polaganje vijenaca

Na Viru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Autor: Portal ZL

04.08.2024. 14:32
Na Viru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Foto: Kažimir Škrbić



Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Općine Vir s predstavnicima virskih komunalnih tvrtki i ustanova jutros je položila vijenac te upalila svijeću za sve poginule u Domovinskom ratu i pale hrvatske branitelje. Kod Središnjeg križa mjesnog virskog groblja, načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić položili su vijenac i upalili svijeću u bojama nacionalne trobojnice.


Vodeći ljudi Općine Vir i Općinskog vijeća bili su u pratnji općinskog vijećnika i direktora virske Turističke zajednice Srđana Liverića, općinske vijećnice Ivane Radović, direktora općinskog poduzeća Vir zaštita Darka Bašića, direktora poduzeća Vir održavanje Marka Klanca, direktora destinacijske menadžment kompanije Vir turizam Kristijana Bašića, ravnateljice Dječjeg vrtića Smješko Marije Lipovac, pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Ante Orlića, pročelnice Upravnog odjela za računovodstvo i proračun Paole Žepine te pročelnice Upravnog odjela za lokalne poreze Sanje Čuline.





Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u cijeloj Hrvatskoj 5. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.


Ovom je operacijom izvojevana pobjeda u Domovinskom ratu, a tim je povodom delegacija Općine Vir, virskog Općinskog vijeća i komunalnih tvrtki odala počast i Viraninu Borisu Krnčeviću koji je kao hrvatski branitelj svoj život utkao u slobodu hrvatskog naroda.