Subota, 3. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

vrška noć

Prljavci odličnim nastupom zapalili atmosferu u Vrsima

Autor: Portal ZL

03.08.2024. 14:51
Prljavci odličnim nastupom zapalili atmosferu u Vrsima

Foto: TZO Vrsi



Tradicionalna Vrška noć, koju vole i s jednakim nestrpljenjem i žarom iščekuju stari i mladi održana je sinoć na prepunom parkingu pokraj Glavne rive u Vrsima. Rijeke ljudi slijevale su se satima ranije prema Mulu, ljubitelji dobre glazbe stizali su iz svih krajeva Lijepe Naše i cijelog svijeta kako bi mogli uživati u koncertu mega popularnog sastava Prljavo Kazalište.




Prema nekim procjenama, u koncertu je na vrhuncu uživalo čak više od četiri tisuće posjetitelja.


Riječ je o zagrebačkom rock sastavu osnovanom 1977. godine u radničkoj Dubravi. Ubrajaju se u najpopularnije glazbene sastave u Hrvatskoj, a ostavili su zamjetan trag u hrvatskoj popularnoj kulturi i glazbi.





Prije početka spektakularnog koncerta, Turistička zajednica Općine Vrsi dodijelila je tradicionalnu nagradu za gosta godine.


Na dan koncerta, direktorica Turističke zajednice Općine Vrsi Rafaela Maraš uručila je nagradu za najboljeg gosta 2024. godine, koja je ove godine dodijeljena treći put – i to treći put u Njemačku. Turistička zajednica uputila je zahtjev iznajmljivačima koji se već dugo godina bave iznajmljivanjem da dostave imena gostiju koji godinama ljetuju kod njih.




Nakon izvršene provjere u sustavu eVisitor, priznanje i prigodni poklon zaslužili su Claudia Bic Biernat i Rudiger Bic iz Njemačke koji u kampiralište Bor Sonje Knežević dolaze čak 23 godine.



-U Vrsima i Hrvatskoj nam je prekrasno, odmah smo se na prvi pogled zaljubili u prirodu, način života i slično. Nismo nikad razmišljali promijeniti mjesto odmora, ovdje se osjećamo kao kod kuće, istaknuo je bračni par Bic, a o njihovoj ljubavi prema Hrvatskoj dovoljno govori podatak kako su nakon smrti djeteta s posebnim potrebama njegova invalidska pomagala donirali Psihijatrijskoj bolnici Ugljan.


– Claudia i Rudi već su nam kao članovi obitelji. Razvili smo stvarno prijateljski odnos i njihov dolazak svake godine se jednostavno podrazumijeva, kazala je vlasnica kampa Sonja Knežević.


Vrška noć zaključena je after partijem u režiji benda Propeleri, a zabava je trajala do ranih jutarnjih sati. Organizatori događaja kao i cjelokupnog programa Vrškog lita su Turistička zajednica Općine Vrsi i Općina Vrsi, uz podršku komunalne tvrtke Vrsi infrastruktura.