Požar na otvorenom prostoru na području Skradina u naselju Ićevo, koji je planuo 30. srpnja, a zahvatio je bio makiju, nisko raslinje i borovu šuma na površini od 1700 hektara, lokaliziran je jutros u 7,30 sati. Dio snaga bit će otpušten s požarišta.


U gašenju tog požara jučer je sudjelovalo ukupno 115 vatrogasaca s 37 vatrogasnih vozila s područja županije te Interventna vatrogasna postrojba Šibenik i izvanredne dislokacije iz Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije.


Vatrogasac u šibenskoj bolnici


Jadan vatrogasac je zbog bolova u abdomenu zbrinut u OB Šibenik na daljnju obradu. Pored zemaljskih snaga, požar je gasio kanader, a tijekom noći na gašenju požara angažirano je 70 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila.




HVZ je izvijestila da je požar na području Smokvića kod Zadra lokaliziran u srijedu, a jučer je JVP Zadar organizirala povremeni obilazak požarišta.


Požar na otvorenom prostoru na području Radašinovci (Vrana), za koji je ŽVOC Zadar primio dojavu 31. srpnja, jučer je proglašen ugašenim.




Novi požar planuo je na području Dugopolja, naselje Kotlenice, a požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od četiri hektara.


Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Dugopolje, Zagora, Muć, Solin, Dicmo, Trilj i Klis, a požar su gasili i po jedan kanader i Air Tractor.


Požar je lokaliziran u 19,30 sati, a tijekom noći na dežurstvu su ostali DVD Dugopolje sa šest vatrogasaca i dva vozila. Veliki požar kod Tučepa i dalje se sanira, a onaj kod Vrsina je i dalje najviše aktivan.