Subota, 3. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

FESTIVAL SOLI

Nin se na tjedan dana okitio soli i predstavio bogat festival

Autor: Portal ZL

02.08.2024. 17:00
Nin se na tjedan dana okitio soli i predstavio bogat festival

Foto: Katica Mustapić



U organizaciji Solane Nin održan je 11. Festival soli. Tjedan soli u Gradu Ninu bio je poveznica na festival, što je istaknula direktorica marketinga i razvoja poslovanja Sanja Stamenić Oštrić. Veliku ulogu u organizaciji Tjedna soli u Gradu Ninu imali su gradonačelnik grada Nina Emil Ćurko, viša savjetnica za kulturu Marijana Ramov i direktorica Turističke zajednice Grada Nina Marija Dejanović, koji su pomogli s uređenjem grada kako bi se Nin na tjedan dana okitio soli i predstavio bogat program festivala.


Foto: Katica Mustapić


Glavne aktivnosti i sadržaj


Festival je ponudio raznovrsne aktivnosti, uključujući vođene ture po poljima soli na engleskom i hrvatskom jeziku, face painting, crtanje sa soli za djecu, degustaciju proizvoda, dječju predstavu “Slanko”, potragu za blagom, igru pakiranja soli, mađioničarski nastup, koncert saksofonista uživo i klauna Balonka.


Foto: Katica Mustapić


Ove aktivnosti bile su osmišljene kako bi pružile inovativnu ponudu za domaće i strane turiste, edukaciju o ručnoj berbi, tradicionalnoj proizvodnji i povijesti solane, te promociju ekološke soli kao prepoznatljivog i kvalitetnog proizvoda.




Odaziv je bio izniman, privukavši najveći broj posjetitelja do sada, uključujući mnogo odraslih i djece.


Organizatori su izrazili zadovoljstvo što su uspjeli razveseliti toliko naroda. Solana Nin nastavlja svoju misiju promicanja ručno brane ekološke soli, uz nastojanje da upozna turiste s pričom o soli i solani Nin kao turističkoj destinaciji.


Foto: Katica Mustapić