“Trebate imati hrabrosti govoriti o Kristu u vašim obiteljima, u vašem obrazovnom i radnom okruženju, u vašem slobodnom vremenu”, poručio je Papa, čije je riječi na vanjskome oltaru crkve u Međugorju na hrvatskome pročitao njegov posebni vizitator za ovo poznato katoličko hodočasničko mjesto nadbiskup Aldo Cavalli.


Pri tome je papa Franjo pozvalo mlade okupljene u Međugorju da slijede primjer Marije, Majke Crkve i šire nadu, ljubav i mir.


”Majci Mariji, Majci Crkve, povjeravam svakoga od vas. Njezin primjer neka vas potakne da u svijetu budete navjestitelji nade, ljubavi i mira“, poručio je poglavar Katoličke Crkve.




Međunarodni susret mladih Mladifest u Međugorju ove se godine održava pod geslom “Marija je uistinu izabrala bolji dio”, a održava se do 6. kolovoza.


Večeras je ova manifestacija započela predstavljanjem mladih iz 80 država koji su nosili svoje nacionalne zastave. Najbrojnije su skupine mladih iz BiH, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovačke, Ukrajine i Italije.




Svetu misu predvodio je apostolski nuncij u BiH Francis Assisi Chullikatt. Tijekom petodnevnog okupljanja mladih održavaju se kateheze, svjedočanstava, liturgijska slavlja, predstave, molitve i klanjanja koja se mogu pratiti online putem radio postaje Međugorje na 16 svjetskih jezika.