Subota, 3. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

posljedice požara

Potresna objava Zadarskog azila: "Deset pasa je živo izgorjelo, a ostali psi su vezani na lancima i Romi ih ne daju"

31.07.2024. 18:14
Potresna objava Zadarskog azila:

Foto: Luka Jeličić

Zadarski azil je na svojoj Facebook stranici opisao potresnu situaciju koja se dogodila na požarištu u romskom naselju kod Smokovića.


– Nemamo puno vremena pisati sada, ali vjerujem da svi znate za požar u Smokoviću. Bile smo na terenu skupa sa kolegom Danijelom iz Shepard Biograd(kod njega na stranici možete pogledati live videe) izašli smo na teren sa namjerom da spasimo pse od požara vezane na lancima u romskom naselju, ali nažalost nismo uspjeli.


Oko 10 pasa su živi izgorjeli. U najvećim mukama. Ovo štene staro svega nekoliko dana je jedino koje smo uspjeli spasiti, ostali psi su vezani na lancima i Romi ih ne daju. Kolegica je skoro dobila letvom po glavi od strane njih. Nismo uspjeli spasiti pse.


Ostali su tamo. Na lancima, na suncu, prekriveni milionima krpelja, jedu koru od krumpira i ono što im se dobaci, ako se dobaci. Psi su u strašnim stanjima, a mi pomoći ne možemo.


Večeras se neće moći zaspati, u mislima su oni koji su živi izgorjeli i svi oni mučenici koji su tamo ostali, pišu iz Zadarskog azila.