Nedjelja, 28. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NAPAD

BRUTALAN NAPAD Pretučeni vlasnik poznatog hvarskog restorana i njegov ribar Mijo

Autor: Portal Novi list

28.07.2024. 15:13
BRUTALAN NAPAD Pretučeni vlasnik poznatog hvarskog restorana i njegov ribar Mijo

Foto: Ivan Gospodnetić i Dinko Petričević / Foto Screenshot Instagram Restaurant Gariful



24sata javljaju da su sinoć u Hvaru napadnuti i teško ozlijeđeni Ivan Gospodnetić, vlasnik popularnog restorana Gariful, i njegov zaposlenik Dinko Petričević, poznat i kao ribar Mijo. Pretučeni su šipkom, zbog čega Gospodnetić ima tri, a Mijo 16 šavova na glavi.




Do napada je došlo u Garifulu, odnosno njemu pripadajućem baru G Spot, u noći sa subote na nedjelju, oko 1.30 sati. Vlasniku restorana s leđa je prišao napadač, koji je bio u pratnji nekolicine muškaraca te mu zadao udarac šakom u glavu.


Priskočio u pomoć, pa dobio čašu u glavu


Gospodnetić je pao iza šanka, ali napadač je dograbio šipku te ga još jednom udario po glavi. 24sata pišu da Gospodnetić dobro poznaje napadača iz ugostiteljskih voda na Hvaru.


Gospodnetiću je u pomoć priskočio Mijo, pokušavajući smiriti situaciju, no napadači su ga pogodili čašom po glavi. Obojica su završili na hitnoj, gdje su ih šivali.




Dok Gospodnetić ima tri šava na tjemenu, u napadu je puno gore prošao Mijo, koji na glavi ima 16 šavova, a uz to i ozljede oka, nosa… Obojica su dali iskaz policiji,  a prema informacijama 24sata Mijo je u jutarnjim satima opet završio na hitnoj jer mu je pozlilo.


Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske kažu da je na terasi restorana došlo do fizičkog sukoba između više osoba.


Što o svemu kažu u policiji?




“U sukobu su tri osobe ozlijeđene i utvrđene su im lakše tjelesne ozljede. Jedna osoba je uhićena i privedena u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju.


O događaju je obaviješteno državno odvjetništvo te slijedi utvrđivanje svih okolnosti događaja”, poručuju iz policije.


24sata neslužbeno doznaju da je ozlijeđen i jedan muškarac koji je bio među napadačima.


Restoran Gariful poznati je hvarski ugostiteljski objekt, koji je ugostio i neke svjetske zvijezde, kao što su Michael Jordan, Jon Bon Jovi ili Neil Patrick Haris. Napadnuti Dinko Petričević postao je poznat kao ribar Mijo nakon pojavljivanja u videima koje restoran Gariful objavljuje na društvenim mrežama.