Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu obavijestilo je ranije službenu Podgoricu da je Zagreb proglasio predsjednika Skupštine Crne Gore Mandića, zastupnika u parlamentu Kneževića i potpredsjednika vlade Crne Gore Bečića, nepoželjnima u RH.


Odluka je donesena nakon što su zastupnici u crnogorskom parlamentu usvojili Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen.




“Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak upali u vlastitu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne rade u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala”, rekao je u subotu Vučić beogradskim novinarima u Parizu, javila je agencija Tanjug.


Vučić je komentirao i izjavu bivšeg hrvatskog europarlamentarca Tonina Picule da će Crna Gora imati problema na svom putu eurointegracija, te da su Mandić i Knežević, lider Demokratske narodne partije (DNP), proaktivni u približavanju politici ruskog predsjednika Vladimira Putina i Vučića.


Kazao je kako “ne razumije” to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH i zaštiti ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata.


“Kako ne kažu – počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je. Ni Piculi ni drugima nimalo nije neugodno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Parizu poslije otvaranja Srpske kuće u okviru Olimpijskih igara.