Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

NESREĆA GRADSKOG VIJEĆNIKA

Objavljeni rezultati očevida na izgorjelom vozilu Natura Jadere: Mate Lukić vozio bez vozačke

Autor: Portal ZL

26.07.2024. 20:50
Objavljeni rezultati očevida na izgorjelom vozilu Natura Jadere: Mate Lukić vozio bez vozačke

Foto: Luka Jeličić



Policija je noćas oko 03.10 sati zaprimila dojavu kako je na Dugom otoku na predjelu Velog rata na lokalnoj cesti došlo do požara na automobilu zadarskih registarskih oznaka. Muškarac koji je upravljao vozilom bio je gradski vijećnik i čuvar prirode Mate Lukić, a zapaljeno vozilo je u vlasništvu Natura Jadere. PU zadarska je večeras objavila rezultate očevida, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:




– Noćas oko 02.30 sati na lokalnoj cesti LC-63136, u blizini križanja s državnom cestom DC-109 dogodila se prometna nesreća. Očevid na mjestu događaja proveli su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, Postaje pomorske i aerodromske policije u suradnji s kriminalističkim tehničarima Službe kriminalističke policije, policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite.


Prema rezultatima očevida sumnja se da je 34-godišnjak upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka u pravcu juga te se nepropisno kretao izvan svoje obilježene prometne trake uslijed čega silazi s kolnika te se zaustavlja na mekanoj kameno šljunčanoj površini gdje se ukopava kotačima vozila, nakon čega, u namjeri ponovnog pokretanja vozila, dolazi do pregrijavanja i zapaljenja motora te se požar proširio na cijeli automobil koji je u potpunosti izgorio. Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede te su izuzeti biološki materijali radi daljnjih toksikoloških vještačenja.


U daljenjem postupanju utvrđeno je kako 34-godišnjak kod sebe ne posjeduje vozačku dozvolu te da je upravljao vozilom nakon što mu je isteklo važenje vozačke dozvole. Protiv vozača policija podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog utvrđenih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zadru.