Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

osmi nositelji

Mektić i Pavić na Olimpijskim igrama brane zlato

Autor: Hina

26.07.2024. 13:54
Mektić i Pavić na Olimpijskim igrama brane zlato

Foto: Reuters



Olimpijski pobjednici iz povijesnog hrvatskog finala u Tokiju, Nikola Mektić i Mate Pavić, u obranu zlata na terenima Roland Garrosa krenut će protiv Nijemaca Dominika Koepfera i Jana Lennarda Struffa. Mektić i Pavić zaigrat će prvi put zajedno poslije Wimbledona prošle godine, kada su zaključili vrlo uspješnu suradnju.


Osmi nositelji turnira bi u slučaju pobjede u 2. kolu išli na bolje iz dvoboja grčke braće Tsitsipas i Portugalaca Nuna Borgesa i Francisca Cabrala.


Španjolci Carlos Alcaraz i Rafael Nadal su u drugom dijelu ždrijeba, a prvi suparnici su im Argentinci Maximo Gonzalez i Andres Molteni. U singlu se Novak Đoković i Rafael Nadal mogu sastati već u drugom kolu…




Petra Martić imat će olimpijsku premijeru protiv Španjolke Cristine Busce, 60. tenisačice svijeta, dok se Donna Vekić sastaje s Talijankom Lucijom Bronzetti, 67. s WTA ljestvice. U miksu Donna Vekić i Mate Pavić igraju protiv Kineza Qingwen Zhenga i Zizhena Zhanga.


Andy Murray, dvostruki olimpijski pobjednik, odustao je od nastupa u pojedinačnoj konkurenciji. Škot zaključuje karijeru u Parizu nastupom u paru s Danom Evansom.